Отримуйте новини з ProductivityBlog.com.ua прямо на Робочий стіл!

Однією з симпатичних і  вельми корисних нових фіч Windows Vista були гаджети (sidebar gadgets) – міні-програмки, які можуть відображати прямо на Робочому столі прогноз погоди, годинник, розклад дня (з Outlook), індикатор заряду батареї лептопа і т. ін.

image

Зараз, працюючи з WIndows 7, я теж використовую гаджети. І навіть пропоную завантажити свій власний гаджет, який дозволить вам отримувати новини блога ProductivityBlog.com.ua прямо на свій Робочий стіл. Сподіваюсь, це підвищить вашу продуктивність!:-)

Для того, щоб завантажити мій гаджет перейдіть за цим посиланням. А далі все просто – завантажиться файл з розширенням .gadget, на якому слід зробити подвійний клік (запустити його). Система запитає, чи дійсно ви хочете додати цей гаджет на Робочий стіл, відповідаєте їй Install, і все – справу зроблено! Звичайно ж, для отримання новин вам необхідно бути приєднаним до Інтернету.:-) Насолоджуйтесь!

Тепер ви можете переглядати список заголовків новин, а клікнувши на заголовку, зможете прочитати весь запис у вікні браузера. До речі, натиснувши на кнопочку з написом Copy me, ви можете конвертувати цей гаджет для панелі MacOS, популярних стартових сторінок та блог-сервісів. А для тих, хто зацікавився темою гаджетів для WIndows, хочу сказати дві речі:

    • Інші потрібні вам гаджети (створені як фахівцями Microsoft, так і сторонніми розробниками) ви можете підібрати у галереї гаджетів Windows Live.

    image

     
  • Мій гаджет сворено за допомогою сервісу Yourminis. Раджу придивитися до цього ресурсу уважніше – там можна знайти масу готових гаджетів, які можна почепити як на свій Робочий стіл, так і на свій сайт, блог, або сторінку у соціальній мережі. Можна й налагодити їх під свої потреби. Інший спосіб створення гаджетів – використання Amnesty Generator, який дозволить вам додати на свій Робочий стіл будь який гаджет, доступний в Інтернет (наприклад, з числа Google Gadgets, або з того ж Yourminis). Вам навіть шукати їх не доведеться, оскільки ця безкоштовна програма містить в собі колекцію сайтів, які пропонують гаджети і дозволяє перейти до кожного з них за натисненням кнопки Open Site in Browser.

image

Додати існуючий (встановлений в системі) гаджет просто – треба лише клацнути правою кнопкою миші на Робочому столі, і обрати пункт Gadgets. А далі робите подвійний клік на тій іграшці, яку хочете додати на Робочий стіл, і вона там з’являється. Все!

image

Я ж особисто (на лептопі) використовую такі гаджети:

  • Батарейка – красива “скляна” батарейка з ефектними анімаціями. Тепер я завжди бачу, cкільки часу залишилось працювати з моїм лептопом.

image

  • Стандартний аналоговий годинник з поставки Windows, який, як і батарейку, я тримаю поверх всіх вікон.

image

  • Прогноз погоди для мого міста – стандартний гаджет з поставки Windows.

image

  • CPU Meter III G.3 – красивий аналоговий індикатор ресурсів (процесор, пам’ять).

image

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Коментарів: 4 »

 
  • Evgeniy says:

    Добрый день!
    Скажите, а Вы используете гаджет Outlook Upcoming appointments? И работает ли он у вас в W7?

    • Я использую Outlook только на рабочей машине. Там стоит Vista, и гаджет работает без проблем. На домашней машине и на нетбуке стоит Windows 7, но там я пользуюсь Gmail и Google Calendar + соответствующие гаджеты.:-) Так что, на “семерке” я его, увы, не тестил…

  • Данил says:

    Спасибо очень полезная и познавательная статья !
    Материал хороший и конечно жду новых статей
    Автору спасибо

  • [...] і не дуже, але незмінно прекрасних.:-) Я вже не раз писав про те, які гаджети для робочого столу Windows я [...]

 

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL