Керуємо Android-пристроєм з “головного” комп’ютера

Доброго дня вам, друзі!

Колись я вже писав про те, як керувати основним комп’ютером за допомогою Android-планшету або телефону.

image

Сьогодні ж мені хочеться розповісти про засоби, за допомогою яких можна вирішити обернену задачу – а саме, керувати Android-пристроєм з “великого” ПК. Звісно, існує безліч програм, які до певної міри вирішують це завдання, однак, мені завжди хотілось мати щось на кшталт RDP аби мати змогу бачити на моніторі основного ПК Робочий стіл Android і віддалено керувати пристроєм за допомогою миші і клавіатури.


Веб-десктопи: не зовсім те, що треба, проте…

Думаю, ви вже чули про AirDroid і Remote Web Desktop? Кожна з цих програм, по суті, являє собою веб-сервер, який працює на вашому планшеті/телефоні і дозволяє працювати з ним через будь-який браузер, пропонуючи веб-інтерфейс, схожий на Робочий стіл ОС.

image

До недавна Remote Web Desktop був дещо функціональнішим, однак з виходом бети AirDroid 2 їх можливості практично зрівнялись. До того ж, на відміну від конкурента, AirDroid абсолютно безкоштовний! А його інтерфейс – це просто казка – ярлики, віджети, вікна, Drag’n’Drop, керування буфером обміну і т.д., навіть чотири віртуальних робочих столів!

image

Remote Web Desktop не так вражає візуально, але теж, в принципі, виглядає непогано:

image

Бета-версія AirDroid 2 додає ще кілька приємних фіч.Раніше пристрій і ПК повинні були бути в одній WiFi-мережі, тепер цього обмеження більше не існує. Також з’явилась можливість керування камерою пристрою і ще кілька корисних дрібниць. Отримати бету можна тут.

Перш ніж йти далі, хочу також сказати пару слів про випадок, коли пристрій під’єднано до ПК за допомогою USB-кабеля (наприклад, коли вони в різних мережах). Щоб мати змогу працювати з ним через AirDroid за таких умов, можна використати невеличку утилітку, що зветься Wire 4 AirDroid, завантажити яку можна звідси. Випробовано на собі – працює!

Особисто для мене AirDroid став абсолютно незамінною утилітою – кожного разу, коли мені потрібно щось записати на планшет, я використовую саме це ПЗ.

До речі, в маркеті є ще кілька подібних програм – наприклад, Remote Desktop або LazyDroid Web Desktop, однак AirDroid мені здається найкращим на даний момент вибором.

Справжнє віддалене керування

Веб-десктоп – це круто, однак хочеться, як я вже говорив, чогось на кшталт RDP. І таке ПЗ дійсно існує!

Однак, слід відмітити, що ви повинні мати РУТОВАНИЙ пристрій. Я не буду зараз розповідати про те, як отримати root – процедура буде різною для кожного конкретного пристрою. Я особисто отримав рут для мого “Трансформера” за допомогою утиліти DebugFS.

Але повернемось до ПЗ для віддаленого керування. По-перше, є плагін до розглянутого вище Remote Web Desktop – Remote Control Add-on. Так, варіант непоганий, проте, не зовсім те, чого я хотів.

Я продовужував пошуки і врешті-решт зупинився на Droid VNC Server. Це просто диво – справжній VNC-сервер, що дозволяє використати будь-який VNC-клієнт для віддаленого керування вашим пристроєм!

image

Вважаю, на цьому розповідь можна було б і закінчити – все ж бо дуже просто – встановили Droid VNC Server, запустили його, потім запустили на ПК (або на іншому планшеті ба навіть на телефоні) будь-який VNC-клієнт – і все!

Особливих налаштувань не вимагається – хіба що, слід неодмінно задати пароль на з’єднання з пристроєм.

У якості клієнта я зазвичай використовую noVNC – безкоштовний веб-сервіс – онлайновий VNC-клієнт, який я відкриваю в одній з вкладинок Google Chrome.

image

Непоганий варіант також – Flashlight-VNC – VNC-клієнт, написаний на Flash.

image

А взагалі-то VNC-клієнтів, у тому числі й безкоштовних, і таких, що не потребують встановлення існує маса – ви самі здатні обрати ПЗ за своїм смаком.

Після переходу на Windows 8 з’явилась одна проблема – будь-який VNC-клієнт почав працювати лише у режимі перегляду, миша й клавіатура не діютьSad smile, хоч раніше – у Windows 8 все працювало “на ура”. Проте, звісно, я буду намагатись побороти цей глюк.

Ось такі можливості з віддаленого керування. Є ще, звичайно MyMobiler, який дуже виручав мене у часи Windows Mobile. Однак, з моїм “Трансформером” він, на жаль, чомусь не подружився. Треба буде спробувати нову версію…

Що ж, на сьогодні все. До зустрічі за тиждень!

P.S. Було б непогано знайти щось подібне й для мого NOKIA-смартфону. Єдиний працездатний варіант – WiseMo Mobile Host, однак він коштує грошей і чималих.Sad smile

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Коментарів: 9 »

 
  • Ярослав Савченко says:

    по работе приходиться удаленно администрировать 10 android планшетов, использую Android WebKey https://play.google.com/store/apps/details?id=com.webkey&hl=ru Работает как VNC сервер, но имеет множество дополнительных функций (что то ближе к Radmin). Плюс предоставляет доступ как по локальной сети, так и через Web-сайт по ID – что тоже невероятно удобно

    • Да, Webkey тоже очень неплох, но мне AirDroid как-то ближе, красивее что ли:-)

      Впрочем, надо будет дать программе еще один шанс – сейчас установлю и рассмотрю в подробностях еще раз.

      Спасибо!

  • Ярослав Савченко says:

    Ну возможно он не так красив, но работает на 5 баллов. Я администрирую достаточно большую сеть в 3х городах, и некоторого персонала планшеты, то требования ставали такие:
    - автозапуск фоном
    - возможность подключения полокальной сети
    - возможность подключения из вне
    - управление раб. столом
    - административные функции (напр. удаленная передача файлов,установка программ и т.д.)

    • В общем, то же самое, что и AirDroid за исключением управления рабочим столом. Сейчас попробуем, спасибо!

      • Ярослав Савченко says:

        А вы никогда не рассматривали приложения-”киоски” напр SureFox или PronestorKiosk?

        Ато я сейчас выбираю один для использования на фирме, и если чесно информации нашел не много…

  • For Android remote control you can also try WiseMo
    Free trial here: http://www.wisemo.com/freetrial
    Use on Samsung with Android 4.0 and above, no need to roote the device. Remote Control possible from PC browser, or PC application, or Ipad / iPhone. (Android on Ipad…..)
    Direct on TCP/IP (eg. WiFi) or via WiseMo myCloud for connectivity through firewalls etc. (works also via 3G, 4G mobile network)
    Split screen file transfer, when you need to manage / move files between Android device and PC.

    • Hello, Soren!

      That true. WiseMo is a great piece of software. I’ve tried it with my past NOKIA C7-00 and it worked wonderful.
      And I already know that now WiseMo for Android is also available. I believe, WiseMo for Android is also great.

      The only disadvantage of WiseMo is that is not free. So, for home use I prefer other solutions. But for enterprise WiseMo is one of the best options.

 

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL