Соціальна мережа від Microsoft, Silverlight для NOKIA та інше

Доброго вечора, друзі!

Сьогодні мені не хочеться писати про щось одне і конкретнеSmile – не той настрій. Тож, я вирішив зробити свого роду міні дайджест і  розказати аж про три продукти, кожен з яких безпосередньо стосується Microsoft.

image

Що це за продукти ви, прочитавши заголовок, вже здогадуєтесь. Деякі з них навіть не є новиною, однак, впевнений, про них чули далеко не всі.Тож не будемо тягти кота за хвіст і почнемо.

Перша річ, про яку я хочу поговорити – це соціальна мережа So.cl від Microsoft Research. Вже не раз я з захопленням говорив про те, яким широким є коло дослідницьких інтересів Microsoft, яку велику кількість продуктів і сервісів (іноді – навіть конкуруючих один з одним) пропонує компанія, які цікаві ідеї лежать в основі експериментів Microsoft Research.

So.cl – це один з таких експериментів. Цього разу – в галузі соціальних мереж. Ідея – проста і геніальна – використання соціальних мереж у якості інструменту навчання, платформи, де школярі, студенти і викладачі будуть ділитись своїми знахідками, причому просто фізично не зможуть обмежити доступ до інформації для інших користувачів. Як бачите, свобода доступу є основою проекту.

image

Тож, якщо ви вже дозріли до “вільного” спільного навчання, завітайте до So.cl і придивіться до цієї мережі уважніше – можливо, ви бачите майбутнє інтернет-навчання!Smile

Друга річ, про яку я хотів з вами поговорити – це бета-версія Microsoft Silverlight для NOKIA. Що таке Silverlight ви, сподіваюсь, знаєте – це набір технологій, які дозволяють відносно просто будувати багаті функціоналом веб-застосунки (і не тільки).

Тож, тепер вам не треба кусати себе за лікті через те, що який сайт, побудований з використанням Silverlight не працює у браузері вашого смартфону під керуванням NOKIA Belle (або Symbian)!Smile 

Тепер вам достатньо просто пройти сюди, завантажити інсталлятор і встановити Silverlight на свій телефон. Все!

Люди, які це вже зробили, кажуть, що у браузері телефону відмінно виглядає і чудово працюють навіть демо-застосунки Virtual Earth! Wow!

До речі, там же ви можете завантажити і засоби розробки Silverlight-застосунків для NOKIA.

А наостанок я поділюсь з вами посиланням на статтю, яка містить кілька корисних порад для тих, хто вже використовує Windows 8. Переглянути її ви можете тут. І її дійсно варто переглянути – в ній ви знайдете опис деяких гарячих клавіш, розповідь про те, як закривати Metro-застосунки, робити скріншоти і створювати групи.

image

До скорої зустрічі!

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL