Добрі справи і Microsoft Solutions Framework:-)

Доброго вечора, друзі!

Одразу попереджаю – речі, про які я буду писати сьогодні, стануть в пригоді далеко не всім, тож якщо ви й гадки не маєте що воно таке – Microsoft Solutions Framework (MSF), можете далі не читати – можете просто переглянути чудове (хоч, на жаль, трохи нереальне) відео про те, як добре допамагати іншим. А для решти я розповім на що саме мене наштовхнуло це відео, яке до речі, я знайшов на Lifehacker.

 

Чудово, чи не так? Що ж, мабуть пора розповісти до чого тут MSF.

По-перше слід сказати що ж воно таке.Smile MSF – це методологія організації командної роботи над проектом від Microsoft, яка вже довела свою ефективність під час створення безлічі рішень різного масштабу. Якщо хочете деталей – почитайте ось це або статтю у Вікіпедії.

Свого часу я активно вивчав цю чудову, не побоюсь цього слова, релігіюSmile, працював над методологією, яка базувалась на MSF і доповнювала її, маю досить значний досвід впровадження, викладання і практичного використання методології.

І коли свого часу в  ППК НТУ “ХПІ” виникло питання організації для студентів практики з “Технологій розробки програмного забезпечення” ми вирішили використовувати саме групову роботу з використанням елементів MSF.

Ми обрали не останню версію MSF, однак, це не є принциповим – головне, що студенти отримують досвід саме командної роботи, розуміють, що від зусиль кожного залежить доля проекту, над яким працює команда.

І щоб допомогти студентам (згадайте відео з якого починається ця стаття) впоратись з документацією, зробити їх роботу комфортнішою я вирішив перекласти деякі шаблони документів MSF українською (використавши Google Translator Toolkit) і виклав їх потім (разом з деякими допоміжними матеріалами) серед документів на нашому корпоративному порталі Google Apps.Переклад, звісно, не ідеальний, але як мені здається, цілком пристойний.

Якщо раптом у вас виникло бажання подивитись на результат моєї праці, ви можете завантажити пакет україномовних шаблонів з MSF тут.

До зустрічі! Допомагайте один одному і світ (можливо) стане кращим!

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL