Свій Wi-Fi ношу з собою: у рюкзаку:-)

Доброго вечора, друзі!

image

Даруйте, що не написав нічого в кінці минулого тижня – готував вам невеличкий сюрприз.Smile Справа в тому, що мені потрапив до рук один дуже цікавий девайс, а 17-19 листопада я якраз проводив тренінг у Києві, тож мав змогу випробувати його у “бойових” умовах і тепер хочу поділитись його результатами з вами.

Десь з місяць тому я придбав собі планшет ASUS Transformer TF101 з док-станцією, тож перестав возити з собою на тренінги свій нетбук (за винятком курсів з Microsoft Office). Цей пристрій – справжнє диво найближчим часом я обов’язково розповім про нього детальніше. Однак, в кожній бочці меду завжди є ложка дьогтю. В моєму випадку нею виявилась неможливість використання мого USB 3G-модему від МТС Коннект.Sad smile Трансформер (принаймні з поточною версією прошивки) сприймав модем як запам’ятовуючий пристрій. Звичайно, можна було б перепрошити планшет останньою версією Prime, однак не хотілось втрачати гарантію. До того ж, пізніше виявилось, що навіть цього я зробити не в змозі: серійний номер мого пристрою починається на B80, тож завантажувач в ньому заблоковано виробником.Sad smile

Довелось шукати альтернативу. І вона знайшлась – в особі чудового пристрою під назвою SierraOverdrive. Купив я його на aukro.ua у продавця з ніком Василь-Рівне з підключенням до CDMA.UA за тарифом “Безлімітний день”. Хочу всім порекомендувати цю чудову людину – мати з ним справу легко і зручно: миттєві відповіді на питання, чітке виконання обіцянок, своєчасна інформація про мою покупку.

image

Однак, повернемось до пристрою. Штука це дійсно чудова – невеличка коробочка має всередині 3G/4G-модем, Wi-Fi точку доступу і GPS-приймач. Також в ній передбачено слот для MicroSD, куди ви можете вставити карту пам’яті об’ємом до 16 Гб і вона стане спільним мережевим диском для всіх пристроїв, під’єднаних до мережі. До речі, таких пристроїв може буди до 5, а працювати від батареї ця штука може до 4 годин!

image

На верхній частині пристрою є невеличкий кольоровий екранчик, який відображає службову інформацію стосовно роботи пристрою, а також SSID і пароль вашої мережі. Адмініструвати пристрій також дуже просто – для цього він надає нам чудовий веб-інтерфейс. Дійсно – диво!

image

Перевірка реальними умовами використання довела, що все так і є, як здається – девайс стабільно ловить сигнал, забезпечуючи стійкий зв’язок з Інтернет навіть в тих умовах, коли його, здається, і не повинно бути.Smile У порівнянні з МТС Коннект швідкість – на порядок краща.

image

“Не фонтан” звичайно, але для мобільного інтернету – досить непогано. Єдине, що не вдалось протестувати – це GPS.Sad smile

image

Однак, я грішу на те, що користувався пристроєм я всередині масивної бетонної будівлі, до того ж знаходячись не на останньому поверсі. Тож сигнал міг бути просто екранованим.

В будь-якому випадку, тепер мій інтернет завжди зі мною і я можу насолоджуватись ним де завгодно. До того абсолютно ж без дротів!

P.S. Пристрій є безкартковим (інформація, необхідня для підключення, зберігається у енергонезалежній пам’яті пристрою) і працює лише з Peoplenet, Інтертелеком, CDMA.UA.

P.P.S. Якщо хтось також придбав цей пристрій і потребує допомоги в роботі з ним, інструкцію користувача (вона в комплект не входить) можна завантажити тут.

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Коментарів: 8 »

 
  • wedmid says:

    Річ дійсно супер.
    Пройшов місяць, була можливість потестити gps? І саме на android

    • На жаль, до GPS, вбудованого в Overdrive руки в мене так і не дійшли. До того ж, мій планшет має вбудований GPS, тож стимулу до тестів не було:-)

      Однак, я обіцяю, що спробую (мені й самому цікаво, як він працює і чи працює взагалі) і відпишусь!

      З наступаючим Новим роком Вас і Різдвом христовим!

  • Вячеслав says:

    Шановний Олександре! На Вашому планшеті встановлений Андроїд і в мене є питання: з описуваним вайфай-девайсом йде клієнт для роботи у Андроїді? І чи вдалося вам побачити пам’ять sd-карти з андроїдного менеджеру файлів. Дякую за відповідь!

    • Який клієнт, Вячеслав?

      Ви просто приєднуєтесь до WiFi мережі стандартним чином і все! Я карту я туди ще просто не ставив:-) – не було потреби. Однак, вважаю, ніяких проблем там бути не повинно…

  • Роман says:

    Вітання! А чи вміє цей девайс працювати з зовнішньою антеною?

    • Доброго дня, Роман!

      Ні, зовнішню антену до нього під’єднати неможливо.
      Проте, внутрішня антена там теж непогана – я жодного разу не відчував ныяких проблем, пристрій завжди працював “на відмінно”!

      • Роман says:

        Олександре, наші умільці вже навчилися їх переробляти під зовнішню антену. Я вже купив (і завдяки Вашій пораді також) – тепер на дачі, де модем практично не бачить Інтертелекомівську мережу, маємо хай не супершвидкісний, але робочий інтернет. До речі, переробку під зовнішні антени вже освоїв і Василь, який продав Вам цей пристрій. Успіхів і з Великоднем Вас!

 

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL