Ще раз про Word у ролі перекладача

Доброго вечора вам, друзі мої!

Я нарешті повернувся з відпустки, яку ми з дружиною і донькою проведи на казкових островах Санторіні та Кріт. А після морського відпочинку я встиг побувати у Казахстані і провести там (англійською) тренінг з міграції на Office 2010.Smile

image

А сьогодні, користуючись дводенною перервою в роботі, мені хотілося б розповісти вам про одну маленьку, але корисну фічу Microsoft Office 2010, а саме про Mini Translator.

Яке ПЗ ви звичайно використовуєте у якості словника? Lingvo? StarDict? Звичайно, всім подобається, коли переклад виділенного слова в тексті з’являється у маленькому спливаючому вікні. Однак, подібний функціонал можна отримати й використовуючи Microsoft Word 2010!

Аби ввімкнути цю фічу, треба перейти до вкладинки Review, у групі Language натиснути Translate і обрати опцію Mini Translator у меню, яке з’явиться:

image

В результаті з’явиться віконце, де треба буде обрати мову і напрямок перекладу, наприклад, з англійської на російську:

image

Натискуємо ok, і все, справу зроблено!

Тепер, достатньо виділити у тексті слово, фразу, або речення, і потім повести покажчиком миші вниз, і ви побачите переклад у невеличкому спливаючому віконці:

image

А якщо пізніше вам треба буде змінити мову і напрямок перекладу, просто оберіть в меню кнопки Translate пункт Choose Translation Language…

До речі, зверніть увагу на кнопку у вигляді зеленого трикутничка у віконці Mini Translator’а. Якщо ви її натиснете, система озвучить виділений фрагмент. Тож, Microsoft Word – це дійсно непоганий інструмент для вивченно іноземної мови – ви можете не лище побачити переклад слова, а й почути як саме воно вимовляється.

Чудово, чи не так?

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL