Metro-лихоманка

Доброго вечора вам, друзі мої!

Сьогодні мені хотілося б поговорити про модний інтерфейс Metro UI, який ми в закінченому вигляді вперше побачили в плеєрах Microsoft Zune, а потім – у Windows Phone 7, і ось тепер чекаємо у Windows 8. Основна ідея такого інтерфейсу – тайли – інтерактивні прямокутні елементи екрану.

File:Windows 8 pre-release at D9 conference.png

Не можу сказати, що мені Metro UI однозначно подобається, але щось в ньому є. Я вже говорив, що остаточно розчарувався у Windows Mobile / Windows Phone і ніколи більше не буду користуватись мобільними пристроями на основі цієї ОС, проте, Metro UI може стати дуже зручним інтерфейсом для планшетів і нетбуків. Якось я вже писав про Omnimo 2  – тему для Rainmeter, яка дозволяє спробувати Metro UI під Windows 7, однак, з тих пір багато чого змінилось.

Перше, на що я хочу звернути вашу увагу – це нова версія Omnimo, а саме Omnimo 4.  Завантажити її можна абсолютно безкоштовно з Omnimo.info. Дуже раджу спробувати – тепер це дійсно повноцінне середовище робочого столу з більше ніж 50 панелями з купою тайлів!

Після встановлення Omnimo 4 (не забудьте також про Rainmeter!) ваш робочий стіл виглядатиме приблизно так:

Дуже схоже на попередній скріншот Windows 8, чи не так?

Друга річ, про яку я хочу вам розповісти – це тема для Windows 7, яка зробить ваш робочий стіл хоч трози схожим на Windows 8 і до того ж не вимагає встановлення додаткового ПЗ. Тема ця називається Static 2.0, і завантажити її можна абсолютно безкоштовно з сайту автора на порталі DeviantArt. Результат її застосування має бути подібним до такого:

image

Не дуже схоже на попередні зображення, але теж дещо.Smile До речі, ось тут можна знайти ще парочку тем для Windows 7 у стилі Metro UI.

Третій персонаж нашої розмови – це безкоштовна програмка Win8Menu, яка намагається імітувати інтерфейс Windows 8 на робочому столі вашого нетбука. Завантажити її можна абсолютно безкоштовно звідси.  Програма  в роботі має виглядати ось так:

image

Я пробував її на своїй “великій” машині, але там вона виявилась абсолютно непридатною для роботи, оскільки права панель була відсутня, а шпалери займали лише невеличку частину екрану у лівому верхньому його кутку.Sad smile Можливо, програму знітили два мої монітори з роздільною здатністю 1680х1050 кожен? Треба буде дійсно спробувати на нетбуці…

А вчора мені прислали лінк на завантаження це однієї програми-оболонки, яка намагається імітувати Windows 8. Сам я її ще не пробував, тож нічого про неї сказати не можу. Виглядати оболонка має так:

image

Завантажувати програму слід звідси.

А вчора я готував презентації для мого нового тренінга з Office 2010 і мені прийшла в голову ідея зробити їх у стилі Metro. Cказано – зроблено! Результат – перед вами:

Виглядає стильно і незвично, чи не так? На жаль, Slideshare не дає змоги побачити, як працюють гіперпосилання і  переходи між слайдами – вони там такі, як у Metro UI – зсув.Sad smile Однак, “вживу” ці слайди справдять враження, я впевнений! До речі, це, як бачите, лише титульна презентація, решту я викладу на SlideShare дещо пізніше.

Робив я її просто – з допомогою автофігур. Хоч, думаю, можна було б спробувати зробити щось подібне за допомогою SmartArt (хоч, на мою думку, довелось би повозитись довше):

image

Під час роботи над слайдами я використав одну з іконок з Metro UI Icon Pack. Якщо наважитись повторити мої дії, вони вам також знадоблятьсяSmile.

Нц і наостанок – ще три цікавих посилання. Перше з них – це комплект шпалер для робочого столу у стилі Metro UI. Друге – шпалери з Metro на трьох екранах. І, нарешті, третє – розповідь про Windows 8 M3.

Ну, на сьогодні все. Metro-лихоманка продовжується!

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL