Шоу двійників

Доброго дня вам, друзі!

image

Сьогодні мені хочеться розповісти про операційні системи, які як дві краплини води схожі на ОС від Microsoft. Одну з них більшість офісних працівників не відрізнить від Windows XP, а іншу – від Windows 7.Smile

А розповідати про них я буду у хронологічному порядкуSmile

Перша з систем має назву Ylmf OS, зроблено її (як і більшість оточуючих нас речейSmile) в Китаї, і колись про неї я вже писав.  Ylmf OS – це ОС, яка базується на одній зі старих версій Ubuntu, виглядає “один в один” як Windows XP і може виконувати програми, призначені для Windows (звичайно ж, за допомогою Wine). Від свого прототипа Ylmf OS вигідно відрізняється тим, що вже має у своєму складі все необхідне ПЗ на будь-який випадок життся. Тобто, як і будь-який сучасний дистрибутив Linux, являє собою не “голу ОС” (як Windows), а готову до використання офісну робочу станцію.

Звісно, завантажити Ylmf OS можна абсолютно безкоштовно і потім легально використовувати, як вдома, так і в офісі. До речі, ви ж пам’ятаєте про те, як чудово в Ubuntu реалізовано локалізацію системи і встановлення додаткового ПЗ?Winking smile

Але досить слів, пора поглянути на це диво.

image

image

Ну що, зможете відрізнити оригінал від наслідувача?Smile

А тепер перейдемо до Windows 7.

Маючи Ubuntu, досить легко перетворити її на Windows 7. В цьому нам може допомогти Win2-7 Pack 6.4.2Multilang Aero!, який здатен перетворити Ubuntu ось на таку ляльку:

image

Я б сказав, виглядає не гірше (а в чомусь і краще – подивіться, наприклад, на гаджети) ніж оригінал.Smile До речі, цей пакет було оновлено зовсім недавно – 13 квітня 2011.

Подібного результату можна добитись також використавши Windows 7 Transformation Pack for Ubuntu.  Колись Комп’ютерра навіть публікувала статтю про те, як з його допомогою безкоштовно отримати Windows 7. До речі, якщо надумаєте проробити цю процедуру, скористайтесь посиланням з першої статті, бо лінк, вказаний у статті з Комп’ютерри, більше не працює.Sad smile

А ось відео на цю ж тему. Його автор навіть не використовував ніяких пакетів трансформації:

Що ж, пора підвести підсумки. Чи використовувати ці продукти – вирішувати вам. Робити це особисто для себе я сенсу не бачу – інтерфейс Ubuntu достатньо зручний, а виконавши певні налагодження (Compiz і т. ін.) можна зробити його набагато красивішим, ніж у Windows 7. Я вже не кажу про KDE 4, який навіть у своєму вихідному вигляді залишає Aero далеко позаду.

Єдине застовування розглянутого ПЗ – це створення офісних робочих станцій в компанії, де люди звикли до використання ОС від Microsoft. З одного боку ви забезпечуєте для них звичне операційне середовище. З іншого – отримана система практично невразлива для вірусів, працює дуже швидко і стабільно, і дозволяє практично двома кліками миші встановити будь-яке потрібне для роботи ПЗ.

Ось така от виходить мімікріяSmile. Можливо, вам відомі й інші приклади подібного “маскування”?

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL