Швидко готуємо комп’ютер до роботи

Доброго дня вам, друзі!

Рано чи пізно кожному з нас доводиться перевстановлювати Windows. Причини можуть бути різними – “засмічена” система почала працювати повільно, або полягла у нерівній битві з вірусами, чи ви просто придбали новий комп’ютер…

image

На жаль, Windows – це не Linux з вбудованим софтом на всі випадки життя, тож одразу після встановлення системи ви майже нічого з машиною робити не зможетеSad smile – треба витратити чимало часу аби встановити всі необхідні вам програми. І напевне багато хто з вас розмірковував над питанням ліцензійної чистоти свого маленького друга, не бажаючи брати гріх на душуSmile і використовувати піратське ПЗ.

На щастя вихід є – використати одну з програм “масованого” встановлення вільного ПЗ, яка за лічені хвилини завантажить і встановить на вашу машину всі програми, необхідні вам для виконання повсякденний дій.

Одна з найвідоміших подібних програм – це Ninite, який по суті є онлайновим сервісом для генерації інсталлятора ваших улюблених програм. Працювати з ним легше легкого – просто заходите на http://ninite.com/, ставите “галочки” – обираєте необхідне вам ПЗ, яке дуже зручним чином розбите на кілька категорій, після чого натискаєте на посилання “Get Installer” у нижній частині сторінки.

image

От і все! За пару секунд авантажується невеликий виконуваний файл (близько 300 кб), запустивши який ви можете йти пити каву – Ninite завантажить і встановить на вашу машину все, що ви обрали. Додатковий плюс полягає у тому, що ви можете використати цей інсталлятор стільки разів, скільки забажаєте для всіх своїх машин, або всіх машин у вашій компанії! До речі, Ninite існує і у версії для Linux, щоправда, там вибір програм не настільки великий (хоч і дуже продуманий).

Звичайно ж, Ninite – не єдина програма такого роду, і має безліч альтернатив. Свого часу я користувався такими з них, як InstallPad, WinLibre, ZeuApp і чув про AllMyApps і FreeApps, так що обирати є з чого.

Тож тепер вам не потрібно марнувати час на встановлення необхідних програм – інсталлятор зробить це за вас. До речі, WinLibre має “повну” версію, яка не завантажує програми з Мережі, а містить весь ассортимент доступного ПЗ “всередині”, тож може бути використана на машинах, не під’єднаних до Інтернет (ви можете уявити таке нещастя?Smile).

Що ж, на сьогодні все. Хай вам щастить!

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL