PowerPoint Presenter View: І нашим, і вашим:-)

Доброго дня, друзі мої!

Давненько я не писав в блог – проводив двотижневий тренінг для розробників SharePoint-рішень у Харкові, а потім – тренінг для партнерів Microsoft, який мав на меті підготувати їх до сертифікаційного екзамену з SharePoint. Тож, хоч в мене й накопичилось кілька тем для нових статей, аби написати їх просто не вистачало часу.Smile

image

Сьогодні ж мені хочеться нагадати вам про одну корисну фічу PowerPoint, на яку ми часто не звертаємо уваги, а даремно. Мова піде про Presenter View і можливі альтернативи.

А почнемо ми здалека.Smile

Коли ви натискаєте у PowerPoint клавішу F5, аби почати відтворення презентації, зазвичай і ви, і ваші слухачі бачите одне й те ж – слайди. А так би хотілось паралельно кудись підглядати, хоча б в замітки до слайдів, або й взагалі в якусь PDF-книжку, документ Word, або веб-сторінку!

Тож, поступово я почав робити по-іншому – не дублювати зображення з монітора на проекторі, а поширювати на проектор робочий стіл Windows.  Робиться це шляхом вибору опції Extend після натиснення комбінації клавіш Win+P.

image

Це дало мені можливість відтворювати слайди на проекторі, а на екрані лептопа переглядати замітки до слайдів, або Trainer Guide у Foxit Reader’і. Чудово, однак, є й недоліки. Наприклад, щоб перемкнути слайд, треба було зробити активною задачу SlideShow, тобто перемкнутись до неї за допомогою Alt+Tab, а вже потім використовувати презентер.

Потім я знайшов вихід – встановив Unified Remote на свій Android-планшет, а його сервер – на свій лептоп. Це дозволило мені не лише перемикати слайди, а й відображати на планшеті замітки до них – в режимі PowerPoint (Advanced). Однак, працює все це через Wi-Fi, і працює не надто швидко, до того ж, при ввімкненому Wi-Fi батареї планшета на 8 годин роботи не вистачає…

Випадково я згадав про корисну функцію PowerPoint під назвою Presenter View. Працює вона лише тоді, коли у вас більше ніж один монітор, і робочий стіл поширено на обидва. За цієї умови ви можете відображати для слухачів слайдшоу, а на своєму моніторі бачити особливу картинку – зображення поточного слайду, примітки до нього, стрічку слайдів, час презентації, час, поточний час.

Аби ввімкнути цю річ, треба перейти на вкладинку Slide Show, і у групі Monitors відмітити чекбокс Use Presenter View.

image

Тепер, натиснувши F5, ви побачите таку картинку:

image

А ваші слухачі в цей час будуть бачити слайдшоу.Smile Чудово, чи не так? Однак, нагадую, це буде працювати лише за наявності кількох моніторів, і у випадаючому списку Show On повинен бути вибраний неосновний монітор (яким, скоріше за все,буде проектор).

А мораль цієї байки проста – ті проблеми, рішення яких ми шукаємо за допомогою стороннього ПЗ часто вже вирішені, просто ми про це рішення забули…

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL