Пограємось з windows 10?

Добридень вам, друзі!

Сьогоднішнім коротким повідомленням я б хотів звернути вашу увагу на підбірку корисних інструментів, які дозволять отримати ще більше задоволення від користування комп’ютером, який працює під керуванням Windows.

image

Мова піде про PowerToys for Windows 10. Пам’ятаєте наскільки корисним був цей пакет за часів  Windows`95? Тепер у нас є можливість випробувати дещо подібне (хоч асортимент утиліт дещо менший) і для сучасної версії ОС.

Тож що ж таке PowerToys? В даному випадку назва говорить сама за себе – це пакет додаткових утиліт для “просунутих користувачів” (або power users), який надає можливості, непотрібні для пересічного користувача, але яких могло комусь і не вистачати. Колись – за часів Windows`95 – ми мали змогу завдяки PowerToys отримати купу необов’язкових але приємних покращень користувацького досвіду. В нинішній реінкарнації цього пакету функціональність не настільки широка, як тоді, проте, є фічі, які будуть екстремально корисними для користувачів кількох або екстрашироких моніторів, а ще – лончер PowerToys Run на кшталт того, який за часів Windows XP пропонувався у складі Google Desktop for Windows.

image

Щодо кількох моніторів – це фіча під назвою FancyZones, яка дозволяє самостійно задати спосіб розміщення вікон на екрані – вказати, до яких зон екранного простору будуть “прилипати” вікна.

image

Та й Shortcut Guide -  можливість побачити всі доступні клавіатурні скорочення просто потримавши кнопку Win – це теж чудово!

image

Я вже не згадую дрібницю, якої мені особисто не те щоб бракувало, однак, хотілося б її мати – можливість перегляду Markdown-файлів прямо в “Провіднику” Windows.

Тож якщо ви бажаєте зробити використання Windows трохи зручнішим, або просто кортить погратисьSmile – завантажуйте PowerToys з офіційного репозиторію на GitHub, або встановлюйте через менеджери пакетів WinGet чи Chocolatey (я зробив саме так).

Також ви можете почитати про PowerToys у Вікіпедії або подивитись відео про їх використання:

Що ж, в мене на сьогодні все. До зустрічі наступного тижня, друзі!
Я планую написати ще одне повідомлення цього року, однак не можу втриматись, щоб не привітати всіх з наступаючими святамиSmile. Тож з наступаючим Новим роком, друзі! Бережіть себе і своїх близьких!

Хай вам щастить!

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL