Маєш Raspberry? Маєш власний development-сервер!

Доброго дня вам, друзі!

Сподіваюсь, ви не забули привітати свого батька з його “професійним” святом – Днем батька? Взагалі-то сьогодні й інших свят вистачає… 

image

А я сьогодні вирішив продовжити тему розробки, інструментів для розробників та Raspberry і інших одноплатників, і розповісти про те, як можна встановити хмарну IDE Cloud9 локально – на крихітний одноплатний комп’ютер.

imageПерш за все нагадаю що таке Cloud9. Я вже не раз писав що це моє улюблене середовище розробки, проте, про всяк випадок нагадаю ще раз. Cloud9 – це відкрите онлайнове інтегроване середовище розробки, яке підтримує купу мов та технологій програмування, дозволяє створювати робочі середовища з повним доступом до консолі, надає можливості з відладки та попереднього перегляду ваших проектів, і має ще багато-багато чудових фіч. Зараз належить Amazon та є одним з сервісів платформи AWS (а ви вже мігрували?). Якщо ви хочете повноцінно працювати над своім проектом, використовуючи лише браузер, то Cloud9 – це IDE для вас. На хромбуці я оцінив цю можливість!

Однак, якщо ви не хочете ні від кого залежати – хочете мати власний локальний “сервер” з розгорнутою на ньому Cloud9, зверніть увагу ось на цю покрокову інструкцію з встановлення на Raspberry (або іншому одноплатнику) Cloud9 SDK. Думаю, повторювати тут всі кроки немає сенсу – там все досить детально розписано.

Весь процес займає певний час (в моєму випадку – для RaspberryPi 3 Model B – близько 20 хвилин), однак, воно того варте – ви отримуєте повноцінне приватне онлайнове інтегроване середовище розробки! Ті з вас, хто читав мої попередні пости про одноплатники, мабуть пам’ятають, що я експериментував з Codiad на OpangePi Zero, і ці єксперименти були вдалими, однак, хоч Codiad – це чудовий онлайновий редактор коду, Cloud9 – це зовсім інша вагова категорія.

Результатом я цілком задоволений – все працює як і очікувалось, досить хутко, тож якщо ви так само як і я, й досі не можете знайти застосування для “одноплатної іграшки”, тепер ви можете використати її для роботи над новим пет-проектом, написання постів для блогу в Markdown, тощо.

image

Що ж, у мене на цьому сьогодні все. Незабаром я розповім про те, як я встановлював на OrangePi Zero такі речі, як GitLab та GitBucket і що з того вийшло, але поки що з вами прощаюсь. До зустрічі за тиждень, друзі! Бережіть себе та своїх близьких! Хай вам щастить!

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL