Як увійти до Windows 10, якщо ви забули пароль

Доброго дня, друзі!

Даруйте, що надовго замовк – готувався до серйозного тренінгу – розробляв навчальні матеріали та сайт на його підтримку, потім проводив його… Без пригод не обійшлось, однак, сьогодні я хочу розповісти не про це.

image

А розповісти я хочу про те, як легко та просто отримати доступ до машини з Windows 10, якщо ви забули свій пароль.

Поясню, чого мене так зацікавило це питання. Справа в тому, що тренінг, про який я згадував, проводиться на реальних, а не віртуальних, як завжди, машинах. Люди працюють зі “хмарою”, використовуючи свої облікові записи Microsoft, тож природно, змінити стандартний пароль адміністратора (Pa$$w0rd) на час тренінгу на щось безпечніше, було чудовою ідеєю. Проблема в тому, що не всі студенти після завершення навчання повернули стандартний пароль. Адміністратор не дуже зрадів перспективі наново “заливати” на машини образ для курсу, тож ми з ним побились об заклад, що я легко, просто і швидко зможу отримати доступ до заблокованих машин.

Забігаючи наперед, скажу, що я виграв. МайжеSmile. На зміну пароля я витратив 14 хвилин. Однак, дві машини довелось-таки “перезалити” – мабуть, через неправильне вимкнення машин, диски виявились заблокованими, тож Linux не зміг їх змонтувати.

А тепер – процедура отримання доступу:

  1. завантажуємось з завантажувальної “флешки” з будь-яким дистрибутивом Linux. Я завжди ношу з собою мультизавантажувальний USB-диск з кількома системами (ElementaryOS, xUbuntu, lUbuntu, LXLE та ін), створену за допомогою YUMI. Цього разу я, для швидкостіSmile, завантажився в xUbuntu, а далі – просто справа техніки.
  2. відкрив диск, на який встановлено Windows у файловому менеджері, перейшов до теки \Windows\System32
  3. Перейменував cmd.exe на cmd0.exe, sethc.exe на cmd.exe, а cmd0.exe – на sethc.exe. Іншими словами – поміняв місцями cmd.exe та sethc.exe.
  4. Перезавантажився у Windows.
  5. На екрані входу в систему кілька разів натиснув SHIFT. В результаті відкрилась консоль, чого я й прагнув досягтиSmile
  6. В консолі я ввів команду net user, аби переглянути список облікових записів користувачів, та впевнитись, що потрібний мені запис називається AdministratorSmile
  7. Далі я ввів net user Administrator *, після чого система запросила мене ввести новий пароль та підтвердити його.

Все! Можна увійти в систему і працювати. Хоч, звісно, краще ще раз перезавантажитись у Linux та повернути на свої місця файли cmd.exe та sethc.exe, інакше викликати консоль буде не так зручноSmile. Як бачите, процедура дуже проста, і не вимагає якихось сакральних знань та вмінь.

На цьому на сьогодні все. До зустрічі за тиждень, друзі!
Бережіть себе та своїх близьких. І не забувайте свої паролі!Smile

P.S. Інші способи відновленння ви можете переглянути тут, тут, тут, і ось тут (для попередніх версій Windows).

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

1 коментар »

 
 

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL