Обручка – не проста й не золота, проте…

Доброго дня вам, друзі!

Хоч вже трохи й запізно, хочу привітати вас з початком нового навчального року. Успіхів вам, вашим друзям, дітям та знайомим в навчанні, науці, особистому житті!
Навчальний рік цього року, як завжди, почався несподівано – першого вересняSmile. А ми ж бо так і не встигли відпочити! Жах! Проте, на початку другого тижня занять я почав потроху адаптуватись до незвично ранніх підйомів і вже не засинав після обіду, як минулого тижня.

image

До того ж я отримав кілька нових цікавинок з Китаю і сьогодні хочу розповісти вам про одну з них – “розумну” обручку.

За останні десятиріччя ми вже звикли до того, що пристрої стають все мініатюрнішими й мініатюрнішими, а зараз – взагалі спостерігається бум носимої (wearable) електроніки. Вже нікого не дивують розумні годинники (до речі, скоро – у жовтні – почнеться продаж ASUS Zen Watch 2 – годинника, на появу якого я дуже чекаю), браслети, кросівки тощо. Вже досить давно в телефонах є підтримка технології NFC (така фіча була навіть в моїй старій NOKIA багато років тому, хоч тоді я й не зміг вигадати для чого б її використатиSmile), яка робить можливими принципово нові сценарії “розумної” поведінки гаджетів. Тож не могли не з’явитись дрібні пристрої (по суті, NFC-мітки), які можна використовувати як тригери для виконання певних дій.

І ось мені до рук потрапила “розумна” NFC-обручка RingeR, яка є представником вже другого покоління таких пристроїв. Прийшов пристрій ось в такому привабливому пакуванні:

image

Була ще свого роду “суперобкладинка” – паперова коробка-конверт, в якій і містився цей пластиковий бокс.

А ось так обручка вигладає у мене на пальці:

image

У мене – чоловічий варіант з титану(справді?) та чорною емаллю. Жіноча версія – золота (?) з білою емаллю. Розміри теж є різні, тож ви без проблем зможете обрати свій розмір обручки.

Проскануваваши QR-код на коробці, я встановив з Google Play програму Jakcom Smart Ring, яка спочатку злякала мене китайським інтерфейсом, апе потім виявилась чудово локалізованою англійською. До речі (о, диво!) підпримується не тільки Android, а й Windows Phone.

Програма дуже проста і надає два види можливостей – виконання з допомогою обручки певних завдань і розшарювання певних даних.

image image image

До речі, обручка містить аж два NFC-чіпа – один на верхньому боці (відмічено каменем), а другий – на зворотному. На кожен з них можна “причепити” своє завдання. Я запрограмував для верхнього чіпа швидкий запуск записника (Google Keep), а для нижнього – передачу на інший пристрій своєї “хмарної” візитної картки. Ось тут і виявився невеличкий “глючок” пристрою (а може й програмного забезпечення для нього) – після спроби додати до візитної картки фотографію, програма просто аварійно закрилась.Sad smile Проте, коли я переглянув отриману візитку, виявилось, що якимось магічним чином у якості зображення туди було додано зображення бикаSmile – моєї тотемної тварини і знаку Зодіаку, тож візитка все одно виглядає чудово.

В цілому, поки що я задоволений. Це цікава іграшка, і до того ж доступна. Придбати її можна на Aliexpress, а відео з демонстрацією можливостей ви можете переглянути ось тут.

Що ж, на цьому на сьогодні все.
До зустрічі за тиждень, друзі! Бережіть себе, не перенапружуйтесь, поступово поринайте в навчання!Smile

P.S. Для жінок є ще один варіант – розумний NFC-кулон.

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL