Android: продовжуємо рухатись у напрямку багатовіконності

Доброго дня вам, друзі!

Не так давно я писав про те, як з допомогою Xposed Framework реалізувати на планшеті справжній багатовіконний режим. Проте, на цьому мої експерименти не припинились і сьогодні я хочу продовжити розповідь про свої спроби зробити Android повноцінною заміною настільному ПК.

image

Хочу відмітити, що протягом останніх кількох років планшет я використовую у 90% випадків. 10%, що залишились – це робота з віртуальними машинами (для чого потужностей мобільних пристроїв, природньо, не вистачає) і створення документів зі складним форматуванням (мобільні офісні пакети поки що можуть не все). Тож можливість працювати одночасно з кількома програмами – це саме те, чого не вистачає стоковому Android.


Реагуємо на повідомлення як в CM

Тож, ви встановили Xposed Framework і проробили ті ж маніпуляції, що і я.

Думаю, ви не могли не помітити, що запуск вікон програм через ярлики у області повідомлень, як пропонує Halo))) – не найкращий і не найзручніший варіант. Тож я вирішив пошукати альтернативу і дійсно дещо знайшов.

Перша програма, яку я знайшов і встановив, -  Floating Notifications. Ця штука реалізує функціонал, подібний до Cyanogenmod (CM) – спливаючу “бульбашку” повідомлень. Що цікаво, в налаштуваннях програми є можливість увімкнути запуск програм у вікнах!

image

Чудово! Проте, таким чином відкривати у вікнах можна лише програми – джерела  повідомлень. Floating Notifications, на жаль, не є справжнім лончеромSad smile.

Так, я чув про Bubble Launcher, проте щось він мені не припав до смаку, тож я продовжив пошуки.

 

Беремо приклад з SAMSUNG

Наступним мені на очі потрапив MultiWindow Sidebar – програма яка додає на екран бічну панель швидкого запуску (на кшталт тієї, яку надає Unity в Ubuntu). Фішка в тому, що запустити програми з її допомогою можна також у віконному режимі!

Щось подібне реалізовано у планшетах та плафонах від SAMSUNG, а тепер ви можете отримати такий же функціонал на мобільному пристрої від буль-якого виробника. Зручно на великому екрані працювати з двома програмами пліч о пліч.

Виглядає це так:

image

Оце вже щось! Хоч, звісно, ідеалу не існує, і MultiWindows Sidebar теж має певні недоліки:

  • запустити можна лише програми з числа доданих на панель швидкого запуску. Вам не вдасться таким чином відкрити у вікні будь-яку з встановлених програм.
  • розраховано все це щастя у першу чергу на портретну орієнтацію екрану, тож коли на планшеті відкрити пліч о пліч дві програми, вони розташуються зверху-вниз, а не зліва-направо – доведеться впорядковувати розташування вікон вручну.

Twitter і браузер у вільному плаванні

Ще одна програма, яку я встановив, хоч вона й не використовує Xposed Framework, – це Tweet Baloon – плаваючий Twitter-клієнт. Не можу сказати, що я вражений його функціоналом, проте, виглядає непогано:

image

Дуже схоже на Link Bubble або Hover Browser, який я досить часто використовую:

image 

Так, є ще Portal, який об’єднує в собі функціонал обох програм, проте мені він теж чомусь не сподобався.

 

і знову SAMSUNG. Чи, може, SONY?

І остання річ, яку я зробив – це ввімкнув у GravityBox таку річ, як “Кнопка користувача”. Це дозволило мені  додати у лівий кут панелі навігації кнопку виклику невеличкого меню для запуску улюблених програм – на кшталт того, як це зроблено у планшетах SAMSUNG або SONY:

image

А можна було б ще й ввімкнутище й секторне меню, як у стоковому браузері Android:

image

Виглядає крути, проте, знову ж таки, мені не дуже до вподоби…

Ось таким чином я зробив свою роботу з планшетом зручнішою. Так, хтось скаже “ це все понти”, і буде частково правийSmile, проте дещо з того, про що я розповів вище, – дійсно зручні і потрібні речі.

Що ж, на цьому все.

До зустрічі за тиждень! Хай вам щастить!

P.S. Хочу спробувати ще Floating Apps – люди кажуть, дуже непогана річSmile.

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

1 коментар »

 
 

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL