Microsoft Office на Android-планшеті: ще одна спроба

Доброго дня вам, друзі!

Я вже не раз звертався до проблеми роботи з офісними документами на Android-пристроях, пробував найрізноманітніші мобільні офісні пакети і розповідав про них на сторінках цього блога.

image

Однак, якими б чудовими не були QuickOffice, Kingsoft Office, Google Drive та AndrOpenOffice, все ж таки, хотілося б мати можливість використовувати на планшеті Microsoft Office…

Дійсно, спроби зробити це вже були, хоча б з допомогою віддаленого доступу – згадайте про onLiveDesktop та CloudOn (до речі, я теж про них колись писав). Проте всі вони не були вдалими, оскільки мали певні недоліки. Сьогодні ж я розповім вам про продукт, який може стати вирішенням проблеми.


”Рідний” мобільний офісimage?

Першим моїм кишеньковим комп’ютером був фантастично зручний 
SONY Clie T615 з Palm OS на борту.

У якості офісного пакету я використовував спочатку Documents To Go,
а потім – QuickOffice який зараз належить Google).

image

Було не дуже зручно, але мої потреби задовольняло. Та й взагалі – на ті часи редагувати офісні файли на кишеньковому пристрої – це була справжня фантастика! А Palm OS й досі здається мені найзручнішою мобільною ОС всіх часів та народів.Smile На пристрої з ОС від Wicrosoft я перейшов ли ше тому, що мені був потрібен GPS, а Palm OS-пристрої чомусь з ним не дружили.Sad smile І ось саме тут на мене чекала несподіванка.

Якщо ви, як і я колись, використовували Office Mobile на світанку ери мобільних пристроїв – на КПК під керуванням Windows Mobile, вас не шокує те, що я зараз скажу. А сказати я хочу, що на жаль, Microsoft ніколи не вдавалось зробити нормальний офісний пакет для мобільних пристроїв.Sad smile

За часів Windows Mobile користуватись “рідним офісом” було практично неможливо, хіба що лише як переглядачем файлів Excel, PowerPoint та Word. Тому я особисто використовував SoftMaker Office – він дозволяв не лише переглядати, а й створювати файли всіх типів.

image

Розчарувавшись в Windows Mobile, з Windows Phone я вирішив не зв’язуватись, до того ж, з’явились перші версії Android і я вирішив перйти до табору Google. З впевненістю стверджувати щось стосовно Windows Phone я не можу, однак, знайомі, які користувались цією ОС, говорять, що Office Mobile там такий же нікчемний, як і на Windows Mobile. До речі, більшість з них вже мігрували до Android.Smile Єдиний “майже справжній офіс” (знову ж таки за твердженнями очевидців, оскільки сам я Microsoft Surface RT, на жаль, в руках не тримав) – на Windows RT.

Під Android “рідного” офісного пакету від Microsoft довгий час не було, потім з’явився Microsoft Office Mobile – спочатку лише для підписчиків Office 365, а потім і для всіх бажаючих. І що ви думаєте? Ситуація точно така ж, як і в Windows Mobile – абсолютно нефункціонально, купа дрібних проблем, і до того ж, навіть іноді спотворюються документи.

image

Тож вже згадувана вище четвірка – QuickOffice, Kingsoft Office, Google Drive та AndrOpenOffice – саме те, що треба для власників Android-пристроїв. До речі, на так давно з’явились окремі додатки для роботи з документами і таблицями Google. Та й Documents To Go все ще у справі…

Проте, як я й говорив, хочеться справжнього “рідного” офісного пакету від Microsoft. І не так давно з’явились провісники добрих новин в цьому напрямку. Таких новин – аж дві.Smile

 

Безкоштовний “хмарний офіс”

Ми вже давно використовуємо Office Web Apps у SkyDrive, а порівняно недавно з’явилась можливість використовувати “хмарний” офісний пакет, пройшовши за посиланням http://office.com. А далі ви можете використати свій обліковий запис Microsoft і працювати зі своїми документами з OneDrive.

image

У браузері (звісно ж Google Chrome) на планшеті працює більш-менш нормально:

image

Однак, це знову ж таки, не справжній “офіс”, а Office Web Apps, які не можуть похвалитись повним функціоналом.Sad smile Так, цей варіант підійде якщо ви хочете швидко “накидати” чернетку документа з нескладним форматуванням або внести прості правки. Звісно, більшості користувачів їх можливостей вистачить. Але для серйозних завдань Web Apps не застосовні.

Ще один недолік – це використання браузера, тобто для роботи з документами вам весь час потрібен Інтернет.

 

Microsoft Azure RemoteApp

А це вже зовсім інша річ. Так, Інтернет теж весь час потрібен, але ви отримуєте віддалений доступ до справжнього, повноцінного Office 2013 (точніше, Word, Excel та PowerPoint).

Аби почати, слід зайти сюди і завантажити програму для Windows. Це на випадок якщо таким чином ви хочете працювати з Windows-пристрою. Виглядатиме це так:

image

Запущені програми можна використовувати так само як і локально встановлені. Працює все дивовижно швидко і безпроблемно.

Все ідеально? На жаль, ні, оскільки зберегти свою роботу ви можете лише на демо-машині у хмарі Windows Azure.Sad smile

Якщо у вас є підписка Azure – проблем немає, ви навіть можете налагодити роботу цього сервісу і додати власні програми, які повинні запускатись таким чином. А місця під документи вам нададуть аж 50 Гб! Проте, не безкоштовно – безкоштовною ця штука є лише протягом періоду тестування.Sad smile Детальніше про Azure RemoteApp ви можете почитати тут або тут.

Для Android же вам необхідно встановити з маркету Microsoft Remote Desktop. В ньому зліва є вкладинка Microsoft RemoteApp (якщо ви вже спробували цю річ на великому комп’ютері) – саме вона вам і потрібна.

image

Далі все просто – вказуєте свій обліковий запис і отримуєте можливість запуску Word, Excel або PowerPoint. Хочу сказати, що працює софтинка дуже нестабільно (навіть на моєму планшеті з досить непоганими характеристиками), можливо в цьому винна Android KitKat? Одним словом, нормально скористатись віддаленими офісними додатками на планшеті мені так і не вдалось. Можливо, вам пощастить більше…

Ось саме з цих причин я і говорив, що це поки що лише провісники добрих новин. Але, впевнений, – час, коли ми зможемо повноцінно використовувати Microsoft Office на мобільних пристроях – не за горами!

На цьому все.

Наступного тижня, як і обіцяв, я розповім про продовження моїх експериментів з багатозадачністю та багатовіконністю під Android.

Тож до зустрічі за тиждень! Хай вам щастить!

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL