Долаємо соціальні:-) проблеми

Доброго дня вам, друзі!

Це повідомленння я почав писати ще днів зо два тому, шокуючі новини не давали мені спокою, тож я вирішив відкласти роботу над ним – країна ж бо напередодні війниSad smile, як не страшно мені про це говорити. І з ким – з братнім народом, з яким багато кого з нас поєднують навіть особисті родинні зв’язки!

Проте потім я вирішив, що все ж таки слід зберігати спокій і працювати у штатному режимі. Паніка зараз нам не допоможе. Я все ж таки сподіваюсь, що до відкритих бойових зіткнень справа не дійде, і у людей по обидва боки кордону вистачить здорового глузду не почати братовбивчу війну через чужі амбіції.


Впевнений, ви так само як і я користуєтесь соціальними мережами. Я маю на увазі не “зависання” у VK (яке я спостерігаю у багатьох своїх студентів), коли, по суті, соцмережі використовують васSmile, а саме використання їх у якості джерела нової інформації та спілкування з однодумцями.

image

І зовсім не дивно, що соціальна мережа від Google з нехитрою назвою Google+ знайшла свою аудиторію і стала популярною, як і усі інші сервіси Google. Сам я досить довгий час Google+ практично не використовував, але Google настільки наполегливо підштовхувала нас, користувачів, які “підсіли” на сервіси компаніїSmile, до використання її нового творіння, що зрештою Google+ стала для мене одним з основних інформаційних джерел. Одна з спільнотGoogle+, новини якої я читаю постійно – це Holo Android App, де завжди можна знайти цікаві й стильні програми для вашого кишенькового помічника.

Тож, коли клієнт Google+ перестав працювати на телефоні, а на планшеті взагалі зникSad smile, я дуже засмутився. Хоч, звісно, врешті-решт вирішив проблему і зараз розповім вам як саме.


Проблема 1 – зник клієнт Google+

Кілька днів тому, розблокувавши екран планшету, я за звичкою вирішив подивитись, чи не з’явилось чогось цікавого в Google+ і виявив, що програма-клієнт для цієї соціальної мережі просто зникла з мого пристрою.Sad smile Дивно, чи не так?

Звісно, я одразу ж пішов до Google Play аби встановити Google+ знову. Проте, не все було так просто – програма завантажувалась, починала встановлюватись, а потім все закінчилось з кодом помилки 24Sad smile.

В Інтернеті багвто хто писав (як, наприклад, ось тут) , що стикався з подібними помилками, і подолати їх можна шляхом видалення “сміття”, яке залишилось після видалення програми. Так, я особисто цю програму не видаляв – вона просто дивним чином зникала з пристрою. Але “сміття” пошукати вирішив, дійсно дещо знайшов у /data/data, видалив, перезавантажився, але результату – нульSad smile.

image

А потім я згадав про SD Maid – програму, якою я колись користувався (у часи Android 2.x) для очистки системи від залишків видалених програм. Тож я пішов в Google Play, знайшов і встановив SD Maid, “почитсив” свій пристрій – і, о диво! – клієнт Google+ встановився і запрацював!

 

Проблема 2 – не працює автозавантаження фото

Паралельно до проблеми, описаної вище, на телефоні теж вивилась чимала халепа image– перестало працювати автозавантаження фотографій на Google+.Sad smile Я вже так звик, що усі щойно відзняті фото миттєво опиняються у “хмарі”, й до того ж автоматично розпізнаються предмети, які на них зображені! Що ж робити?

Оскільки клієнт нікуди не зник, і всі інші функції продовжували працювати, я вирішив, що треба спробувати просто видалити кеш і всі тимчасові дані й оновлення.

Тож я пішов до налагоджень системи, до списку встановлених програм, відкрив налагодження клієнту Google+ і видалив усе, що мігSmile. Як конкретно це робиться можна почитати де завгодно, наприклад, ось тут.

Звичайно, система одразу ж повідомила, що Google+ слід оновити, що я й зробив. Після цих нехитрих маніпуляцій все запрацювало як слід і тепер мої фото, як і раніше, опиняються у “хмарі” одразу ж після зйомки.

Ось так, досить швидко і просто я подолав проблеми з Google+ на обох моїх пристроях. Можливо, для когось з вас ця історія стане у нагоді, можливо, аби відновити роботу інших важливих для вас програм.

До речі, про пристроїSmile – наступного разу я розкажу вам про свою нову технічну іграшку – фітнес-трекер Fitbit Force.

До зустрічі за тиждень!
Зберігайте спокій і бережіть себе! Хай вам щастить!

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL