Курс по Java і допрацювання Windows 8.1

Доброго вечора, друзі!

Не так давно я повернувся з Києва, де вперше проводив тренінг з програмування на Java. Саме з цієї причини я не писав нічого у блог минулого тижня і був майже відрізаний від Мережі. Так, у класі в мене інтернет був, однак, з квартирою мене цього разу, вперше за багато років, обдурили – розташована вона була за 5,4 км від офісу, а інтернету не було взагалі (точніше, він був би, якби я погодився заплатити місячну абонплату заради чотирьох днів користування).  Так що, працювати там у мене можливості не булоSad smile. Добре, хоч сам тренінг компенсував ці незручності – люди підібрались чудові, оцінили мене дуже добре, сподіваюсь, всі лишились задоволені.

image

Сьогодні ж я хочу виконати дану студентам обіцянку – опублікувати список посилань і додаткових матеріалів з курсу. Цей документ буде цікавим лише для моїх студентів і тих, хто починає вивчати мову програмування Java, тож для решти аудиторії я розповім про те, яким чином можна швидко і просто довести Windows 8.1 до стану, майже придатного до використання.Smile


Матеріали по Java

Cпочатку – виконую свою обіцянкую. Перелік всії посилань, статей та інструментів, які я демонстрував або використовував під час тренінгу, ви можете завантажити за цим посиланням. Сподіваюсь, ви знайдете тут щось корисне для себе.Smile

 

Допрацьовуємо Windows 8.1

Не так давно я писав про свої враження від оновлення до Windows 8.1. Враження ці, чесно кажучи, були не дуже добримиSad smile. Деякі проблеми я не вирішив й досі – наприклад, так і не зміг примусити працювати Krome.Sad smile

Вам же я хочу розповісти про деякі дрібні налаштування, які допомогли мені довести Windows 8.1 до стану, майже придатного до використання. Тож, про все по порядку – що саме слід зробити:

  1. Налаштовуємо вхід на Робочий стіл. Ви зрозуміли, що я маю на увазі – після входу в систему можна одразу ж потрапити на Робочий стіл, оминувши жахливий стартовий екран. Зробити це просто з допомогою нової вкладинки “Navigation” у вікні властивостей Панелі завдань (відмічено цифрою 1):

    image
    Хочу застерегти, що ввімкнення цього режиму може й не мати ефекту – я помітив, що на деяких машинах після входу ви все одно потрапляєте на стартовий екран.Sad smile

  2. Застосовуємо одні шпалери і для Робочого столу, і для стартового екрану. Без коментарівSmile – там же, відмічено цифрою 2.

  3. Встановлюємо ModernMix аби мати змогу запускати Metro-програми у вікнах на Робочому столі. Це просто мрія!Smile Завантажити можна тут.

    image

    Єдиний недолік програми – її платністьSmile, однак $5 за те, щоб усунути необхідність (навіщо?!) перемикатись між двома режимами роботи ОС – це зовсім непогана ціна!

  4. Закарбовуємо у пам’яті комбінацію клавіш Win+S (або Win+Q). Вони використовуються для запуску програм, тож тепер вам взагалі не потрібно бачити стартовий екран!

    image

    На жаль, система здатна знайти і запустити таким чином далеко не всі  встановлені у мене програми. А у разі помилкового використання російської мови введення – взагалі нічого не знаходиться.Sad smile Не розумію, чому Google чудово розуміє помилкову розкладку, а Bing, який використовується у Windows 8.1 у якості пошуково движка – ні?

    Win+Space теж запам’ятайте – таким чином ви зможете швидко перемикати мову введення (підозріло нагадує спосіб перемикання розкладки клавіатури у MacOS та Android, чи не так?Smile).

Ще одна порада наостанок

Впевнений, ви так само як і я вже побачили, що кнопка Start у Windows 8.1. абсолютно пепотрібна! Все, що вона робить – просто відкриває стартовий екран?!

Тож у вас є два варіанти:

  1. Прибрати її взагалі (на її місці у мене вже давно знаходиться Google Chrome Apps Launcher). Зробити це можна з допомогою простої безкоштовної утиліти StartIsGone від відомого автора утиліт WinAero. Завантажити програму можна тут.

  2. Наділити функціоналом. Якщо вам все ж жаль кнопкиSmile, можете встановити Start8 аби кнопка Start хоча б робила щось умовно корисне – відкривала меню “Пуск” у новому стилі.

    image

Що ж, на цьму все.

Хай вам щастить! До зустрічі за тиждень!

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL