З Новим високотехнологічним роком вас, друзі!

Доброго дня!

Прочитавши заголовок цього запису дехто, мабуть, подумав що я остаточно заплутався у часі.Smile Не хвилюйтесь, зі мною все гаразд. Просто до 10 вересня залишилось менше двох діб. “А що буде 10 вересня?” запитаєте ви.

10 вересня ми будемосвяткувати свято НАНОвого року – початок нового навчально-дослідницького нового року. Так, префікс “нано” вже добряче всім набрид і для багатьох став асоціюватись з чимось на кшталт “порно”Sad smile, однак ніде правди діти – по-перше, нанотехнології впевнено крокують з лабораторій у “велике життя” і займають належне їм місце, а по-друге, така назва нового свята дійсно звучить багатозначно, красиво і загадково.

image

Про суть свята ви можете детально почитати відвідавши відповідну сторінку порталу “Шкільної ліги Роснано”, а я розповім, як же ми будемо його святкувати (говорячи “ми” я маю на увазі себе, свою сім’ю, своїх друзів, своїх студентів і всіх, хто вирішив приєднатись до цієї події). І пораджу деякі додаткові цікаві матеріали з теми.

Ідея цьогорічного святкування полягає в тому, щоб 10 вересня всім сісти перед екраном комп’ютера, телевізора, взяти в руки лептоп, смартфон або планшет – все одно – і подивитись один і той же фільм. До того ж, не просто фільм, а фільм про наше ймовірне майбутнє.

І незважаючи на те, що всі ми знаходимось у різних місцях, ріхних країнах і навіть континентах, відчути себе частиною однієї спільноти, всі члени якої впевнено крокують у майбутнє.

Звичайно, потім у нас буде нагода обговорити найцікавіші моменти, подискутувати над тим як саме будуть реалізовані ті чи інші речі, чи збудуться прогнози вчених…

А дивитись ми будемо чудовий фільм з багатообіцяючою назвою “Світ 2057 року” (2057 Unser leben in der Zukunft). Фільм є “документально-ігровим” і прогнозує наше майбутнє у трьох серіях, одну з яких присвячено нашому тілу, другу – нашим містам, а третю – оточуючому нас світові. Загальна тривалість – близько трьох годин, але впевнений – воно того варте!Smile

Довіряти цим прогнозам чи ні – ваша справа. Згадайте, як ми уявляли собі третє тисячоріття! Так, наше життя значно змінилось, технології непомітно поступово  і непомітно пронизали всі його сфери, багато чого зникло і багото чого нового з’явилось. Але кардинально майже нічого не змінилось. 50 років (фільм створено у 2007) – замалий термін аби змінити ВСЕ, проте дуже непогано було б побачити тенденції розвитку. А їх фільм демонструє дуже непогано.

Подивитись його можна на Youtube:

 

Також 10 вересня його обіцяли показати у програмі телеканалу “Нано ТБ”. Переглядати його онлайн можна, наприклад, тут.

Не проблема також знайти його у мережі і завантажили для комфортного перегляду на великому екрані.

На додачу я б радив подивитись 15-хвилинний фільм “Майбутнє почалось” – все це дійсно вражає, незважаючи на те, що подібні речі ми чули вже не раз:

 

А якщо хочеться ще більше “заглибитись у тему”, подивіться ще “Хроніки майбутнього” – шість сценаріїв нашого можливого майбутнього, створені на основі творів класиків наукової фантастики.

image

Переглягнути цей шедевр абсолютно бескоштовно і абсолютно легально можна у онлайновому кінотеатрі Megogo.

image

Насолоджуйтесь!

До зустрічі наступного тижня!

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL