Керуємо хмарними файлами як локальними

Доброго вечора вам, друзі!

На початку місяця я брав участь у безкоштовному тренінгу Microsoft для Windows Azure-розробників. Захід мені дійсно сподобався, я дізнався багато цікавого, а головне – зрозумів що Windows Azure – це простоSmile, і що використовуючи ті знання, вміння і навички, які в мене вже є, я легко зможу розпочати розробку додатків для Windows Azure.

image

Детально розповідати про те, що саме я там дізнався, я зараз не буду, оскільки це дуже специфічні речі, які зацікавлять лише .NET-розробників. Якщо вам все ж таки цікаво – завітайте ось сюди і завантажте матеріали тренінгу або відеозаписи.

А я поки що розповім про один продукт, який стане в нагоді багатьом пересічним користувачам і про існування якого я дізнався також під час цього тренінгу.

Впевнений – більша частина тих, хто читає ці рядки, користується тим чи іншим хмарним сховищем, і найімовірніше, що це Google Drive.Smile Як ми зазвичай працюємо з ним? Більшість, напевне – через браузер. Також додаток для роботи з Google Drive встановлено на наших Android-смартфонах і планшетах. Також ви можете завантажити додаток від Google для синхронізації певних тек з Google Drive (каюсь, я його не встановив й досіSmile).

Однак, іноді хочеться мати зручніший і звичніший спосіб роботи зі своїми хмарними файлами – на кшталт того, як ми працюємо з локальною файловою системою у двопанельному файловому менеджері типу Total Commander.

І така можливість дійсно є! Зустрічайте – Cloudberry Explorer for Google Storage! Цей чудовий і, що важливо, бещкоштовний продукт являє собою звичайнісінький двопанельний файловий менеджер з допомогою якого ви можете працювати зі своїми хмарними файлами в тому ж стилі, що ї з локальними.

image

Щоправда, Google Drive там все ще носить назву Google DocsSmile, але це не проблема – працює все просто чудово.

image

Дійсно, дуже зручна і дуже проста у використанні річ!

До речі, Cloudberry має безкоштовні версії свого Explorer’а і для Amazon S3, Windows Azure Blob Storage, Rackspace…

Спробувавши цей продукт, мені захотілось мати щось подібне і для SkyDrive. Так, звичайно, я використовую SDExplorer, однак робота у “Провіднику” Windows – це зовсім не те, хочеться мати щось звичне двопанельне.Smile

Пошукавши хвилини зо двіSmile я знайшов плагін для Total commander, який дозволяє працювали з файловою системою SkyDrive. Проте, радість моя була передчасною – з’єднатись з моїм обліковим записом мені так і не вдалосьSad smile.

image

А ще краще – мати файловий менеджер, здатний працювати не тільки з Google Drive і SkyDrive, але й з Dropbox, Box, Ubuntu one… Так, існує чимало онлайнових сервісів такого типу, наприклад, OTIXO або Primadesk, проте всі вони мають певні недоліки.

Єдиний на даний момент універсальний продук такого типу – це MultiCloud File Manager – плагін для OpenOffice на базі SME Storage. Треба буде спробувати…

Що ж, на сьогодні, мабуть, досить. До зустрічі наступного тижня!

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL