Microsoft Office на Android: спроба номер 2

Доброго дня, друзі!

На жаль, сьогодні погода нас не тішить – замість сорокаградусної спеки за вікном лише 16 градусів теплаSad smile. Проте, це не завадить нам з вами поспілкуватись на тему нашого улюбленого офісного пакету – Microsoft Office. Тим більше, що не так давно я почав тестувати сервіс, який робить чергову спробу надати нам можливість використовувати повноцінний “офіс” на Android-планшетах.

image

Пам’ятаєте я колись писав про OnLive Desktop і AlwaysOnPC? Тепер ми маємо дещо новеньке – CloudOn!

Одразу хочу зауважити, що CloudOn – це сервіс трохи іншого типу, ніж OnLive Desktop і AlwaysOnPC. Якщо останні надають нам можливість працювати з “повною” Windows або Linux, встановленими на віртуальних машинках десь в хмарах, то CloudOn не показує нам робочий стіл віддаленої машини. Ідея тут дещо інша. І, треба сказати, ідея досить вдала.

image

Справа в тому, що ви не зберігаєте жодних файлів на дисках віртуальних машин або хмарному сховищі CloudOn. Ні, ви лише під’єднуєтесь до ваших Google Drive, Dropbox і Box-сховищ і відкриваєте документи звідти за допомогою додатків сімества Microsoft Office і Adobe Reader, встановлених на хмарних віртуальних машинах! Wow!

На жаль, Google Play каже, що додаток CloudOn є несумісним з моїм ASUS Eee Pad Transformer. Проте, це не завадило мені знайти в Мережі відповідний APK-файл і встановити програму вручну.Працює все чудово: одразу після встановлення додаток запропонував зареєструватись і під’єднати свої облікові записи Google Drive, Dropbox і Box, і вже за десять хвилин я був в змозі відкривати і редагувати свої документи!

Все зроблено стильно і зручно, інтерфейс добре продумано і пристосовано для використання на touch-пристроях:

Коли ви відкриваєте документ, він дійсно відкривається в повноцінному Word’і, Excel’і, PowerPoint’і. В останньому навіть працюють всі нові 3D-ефекти переходів між слайдами!

І все, здавалося б, чудово, проте в цій бочці меду, як водиться є одна ложка дьогтю, і дость значна: на жаль, CloudOn має такі ж проблеми з кирилицею як і OnLive Desktop.Sad smile Документи, які містять текст кирилицею, відкриваються без проблем, ви можете їх переглядати і робити з ними що завгодно, однак, якщо ви спробуєте ввести текст кирилицею, додаток миттєво припиняє свою роботуSad smile.

Свого часу я спілкувався з саппортом OnLive Desktop щодо неможливості роботи з кирилицею і єдине, що мені порадили – це перейти на платну основу роботи з сервісом, а там мовляв, щось придумаємо.Sad smile Підозрюю, що з CloudOn ситуація буде аналогічна… Жаль… Проте,почекаємо, можливо щось зміниться на краще (а може вже й змінилось – я довгий час не користувався OnLive Desktop – треба буде глянути, може вони вже реалізували можливість зміни мови вводу).

Ще один нюанс – досить дивно, чому б не зробити підтримку SkyDrive? Так я можу працювати з звоїми SkyDrive-файлами на планшеті через Browser for SkyDrive, однак, чого б не працювати з ними прямо з CloudOn-клієнта?

До речі, нещодавно я знайшов непоганий варіант для роботи зі SkyDrive на моєму NOKIA Belle-смартфоні – SkyFiles. Проте, це я вже відійшов від теми нашої розмовиSmile. Повертаючись назад і підводячи підсумки, скажу, що CloudOn дійсно вражає, проте неможливість вводу тексту кирилицею дуже засмучує.Тож спробувати цей сервіс, безперечно, варто, а чи користуватись ним на регулярній основі – це вже інше питання…

До зустрічі наступного тижня, друзі! Чекайте на наступну статтю – я розповім про дещо цікаве!Smile

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL