Будинок під керуванням Windows?

Доброго вечора, друзі!

Сьогодні, в перший робочий день після традиційних свят висаджування картопліSmile (1-2 травня), мені хочеться трохи відволіктись від прикладного ПЗ і онлайнових сервісів і поговорити про щось глобальніше. Наприклад, ми з моїми студентами сьогодні згадали про Project Glass і ще раз позітхали вкотре переглянувши чудове демо-відео від Google.

image

А переглядаючи стрічку новин від onegadget.ru, я прочитав про Microsoft HomeOS – операційну систему для керування “розумними будинками”.

Чесно кажучи, я завжди вважав, що для таких речей можна використати звичайну десктопну ОС, доповнивши її спеціалізованими програмами і відповідними драйверами для керування різноманітними побутовими приладами. Однак, як бачите, Microsoft дивиться на це питання ширше. І їм дійсно видніше – компанія впродовж років працює над Windows Embedded Automotive – системою для керування автомобілем, яка є наступником і більш відома під назвою Microsoft Auto. Тож досвід у них є, і чималий.

Про систему керування “розумним будинком” Microsoft Research писали вже наприкінці 2010 (ось стаття на цю тему). А не так давно виявилось, що HomeOS вже існує у більш-менш працездатному стані і навіть випробовувалась в реальних будинках! Вже є навіть певна кількість додатків для нової системи.

 Get Microsoft Silverlight

Якщо Microsoft вдасться стандартизувати компоненти для побудови “розумного будинку” і зробити HomeOS стандартною системою для керування ним, то це буде дійсно чудовий крок вперед. Сайт проекту створює враження, що робота кипитьSmile, тож будемо сподіватись, що чудове бачення майбутнього від Microsoft, про яке я колись вже писав, скоро стане реальністю!

Зустрінемось!

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL