І знову чудове відео: правда і брехня

Не так давно я писав про відеозаписи чудових презентацій з TED та Ignite. Того разу мене привабили філософські роздуми про сенс життя.Smile

А сьогодні мені хочеться поговорити про правду і брехню. Вони – як дві сторони однієї медалі, як два черевика на наших ногах: маючи два можно ходити навіть по склу, а з одним черевиком такий фокус навряд чи вдасться виконати. Звісно, якщо ви не індійський йог.Smile 

image

Зрозумійте мене правильно. Я не закликаю брехати оточуючим, однак наше життя може стати дуже некомфортним, якщо ми будемо завжди говорити всім одну лиш чистісіньку правду.Sad smile Хочеш не хочеш, а всі ми змушені все життя носити певні маски. І щасливі ті з нас, що можуть зняти свою маску хоча б вдома, у колі сім’ї.

Ще одна проблема полягає в тому, що ми не завжди здатні розрізнити, що є правдою, а що  – ні – відвертою брехнею, сурогатом-напівправдою чи замовчуванням.Sad smile Звісно, є певні зовнішні ознаки, які дозволяють з великою ймовіністю розпізнати брехню. Однак, будь який детектор брехні можна ввести в оману, а дива практичної психології, показані в серіалі “Теорія брехні” – здебільшого фантастика.

А коли вже мова заходить про технології відрізнити правду від брехні взагалі неможливо! Комп’ютерна графіка досягла такого рівня достовірності, що практично не відрізняється від відеозапису, а речі, які були неможливі ще зовсім недавно, швидко стають невід’ємною частиною нашого життя. Тож хто може з впевненістю сказати що можливо, а що ні?

Однак, досить про сумне – давайте подивимось те відео, яке підштовхнуло мене до таких думок!

 

Чудово, чи не так?

P.S. До речі, тут ви зможете знайти ще кілька корисних думок на цю ж тему.

P.P.S. Поки я писав цей пост, згадав про чудову пісню “в тему” – Beautiful Lie у виконанні неперевершеного Джареда Лето:

 

До зустрічі!

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Коментарів: 2 »

 
 

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL