Покажіть загальну картину, а потім переходьте до деталей

Доброго дня, друзі!

Не так давно я прочитав непогану статтю на Techrepublic, в якій йшлося про цікаву техніку створення слайдів, яку я в свій час “намацав“ інтуітивно і вже кілька разів використовував.

image

Мова в нас піде про створення т.з. “прев’ю” або оглядового слайду, на якому ви покажете те, про що збираєтесь розповідати, “з висоти пташиного польоту”, а потім почнете розповідати деталі.

Таким чином, замість звичних слайдів “Порядок денний”, “Про що піде мова”, “Зміст” і т.ін, ви створюєте щось на кшталт фотоколлажу, який містить картинки, що відповідають важливим частинам презентації.

Створити такий слайд дуже просто – розташовуєте прямокутники на слайді впритул один до одного, а потім клацаємо на кожному правою кнопкою миші, обираємо Format Shape, і увікні, яке з’явиться, зліва клацаємо Fill і обираємо Picture or Texture Fill. Далі, сподіваюсь, зрозуміло.Smile У авторів статті вийшов ось такий слайд:

image

Чудово, чи не так?

Однак, ми можемо піти далі і створити оглядовий слайд у стилі Metro, як я робив це для мого тренінгу з Office 2010. Принцип тут – такий же, однак, вчинивши так, ви робите свої слайди, на мою думку, сучаснішими і привабливішими.Smile

У мене, нагадую, вийшло ось що:

image

Дуже непогані оглядові слайди можна створити з допомогою чудового експериментального доповнення до PowerPoint під назвою pptPlex. Свого часу я дуже інтесивно користувався цим продуктом, і перестав його використовувати тільки коли почав демонструвати слайди з нетбука, потужності якого не вистачало для pptPlex.Sad smile

Однак, ви можете спробувати. В результаті має вийти щось на кшталт такого:

image

Не дуже схоже на попередні приклади? Однак, ідея тут та ж сама – секції вашої презентації відображаються на салйді у вигляді наборів мініатюр слайдів.

Що ж, здається я дав вам досить їжі для роздумів.Smile Сподіваюсь, ці приклади надихнуть вас на створення власних оглядових слайдів і наступного разу ви дійсно вразите своїх слухачів!

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL