ProdutivityBlog в панелі задач Windows 7 з IE 9

Доброго вечора, друзі мої!

Сьогодні мені хотілося б розповісти про одну чудову можливість, яку надає вам Microsoft Internet Explorer 9. Мова піде про прикріплення сайтів до панелі задач WIndows.

jump_small

Хтось скаже – “чи  й не дивина, Chrome і Firefox (через Mozilla Prism) вже давно дозволяють робити такі речі!” Такі-то такі, однак не дужеSmile – з IE9 ви можете не просто додати ярлик сайту до панелі задач, а зробивши клік правою кнопкою миші отримати список завдань з посиланнями на розділи сайту і останніми статтями.

Однак, почнемо з початку, а саме з розмови про те, як прикріпити щось до панелі задач Windows з списком завдань (джамплістом) взагалі. Це може бути програма, тека з ярликами програм, сайт, все що завгодно.

Зробити це можна кількома способами (ми не будемо говорити про стандартне перетягування, нам же хочеться зробити все красиво, щоб джампліст містив ті завдання, як нам потрібні). Ви можете скористатись такими програмами:

Всі програми, окрім останньої (її можна використати лише 10 разів, а тоді доведеться купити) абсолютно безкоштовні. Використовуючи їх ви можете отримати щось на кшталт такого:

JumplistExt

Або ось такого:

7stacksoo

Чи навіть такого:

StandaloneStack

Однак, нас цікавить прикріплення до панелі задач саме сайтів. І у мене є чудова новина на цю темуSmile. По-перше, а чи звернули ви увагу, що ProductivityBlog.com.ua тепер має власну іконку? Ось вона:

image

А тепер, якщо ви використовуєте IE9, спробуйте перетягти цю іконку з адресноо рядка браузера на панель задач. Зробили? А тепер натисніть на іконці у панелі задач праву кнопку миші й отримаєте ось таку красу:

jump

Чудово, чи не так?

Ви маєте швидкий доступ до останніх повідомлень на сайті та його основних розділів. На жаль, іконка розділу “Продуктивність” і іконка RSS чомусь не відображаються, а в заголовках статей деякі символи (наприклад подвійні лапки) відображаються некорректно. Однак, це – не головне. Головне, що воно працює, а всі недоліки хлопці з Microsoft з часом усунуть, я в них вірю.Smile

Якщо ж ви натиснете на ярлик блогу лівою кнопкою, він відкриється в новому вікні браузера, а кнопки навігації будуть автоматично пофарбьовані у домінуючий колір іконки:

Left

Я просто у захваті!Smile

А зробив все це я скориставшись інформацією з сайту Internet Explorer 9, а ще ось цією статтею. Якщо у вас є свій сайт ви теж можете з легкістю повторити мій подвиг. Однак, описані там маніпуляції потребують редагування файлів на вашому веб-сервері, чого ви, можливо, не захочете робити.

Тож, якщо вам не хочеться копирсатись, можете перейти ось сюди і, скориставшись “майстром”, за 15 хвилин додати до свого сайту такий же функціонал:

image

Наостанок, повертаючись до ProductivityBlog.com, хочу нагадати, що ви можете встановити розширення для IE та інших браузерів, щоб завжди бути в курсі новин сайту.

Для цього треба клікнути на відповідне посилання у правій частині будь-якої сторінки блогу:

Extension2

Результат у Internet Explorer (якщо вже він у нас герой дняSmile) буде виглядати ось так:

Extension

Ну що ж, мабуть на сьогодні досить. Думаю, вам уже кортить почати щось робити зі своїми сайтами чи прикріпляти програми до панелі задач.Smile Ну а мені пора готуватись до завтрашнього дня тренінгу.

До зустрічей на сторінках ProductivityBlog.com.ua!

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL