Ще один доступний пристрій

Добрий день!
Сьогодні мені хочеться розповісти про один пристрій, який нещодавно потрапив мені до рук. Пристрій, хоч і не без недоліків, але може він похвалитись достатньою функціональністю, низькою вартістю й непоганим зовнішнім виглядом. Мова піде “смарт-годинник” CanMixs C16. Точніше про смарт-браслет С16, бо смарт-годинником пристрій насправді не є, бо не підтримує встановлення додатків. Але це не обман з боку маловідомого виробника – навіть Xiaomi (Amazfit), Huawei та інші авторитетні бренди часто вводять покупців в оману, називаючи свої пристрої смарт-годинниками…

image

Як би то не було, пристрій дійсно цікавий і вартий придбання. А надто – за свою вартість всього $27.02, яку він виправдовує до останнього цента!

Перш за все, хочу ще раз наголосити, що це не смарт-годинник, тож не я не буду порівнювати його ані з Apple Watch чи Samsung Galaxy Watch, ані з “важкою артилерією” в особі Garmin, Polar, Fitbit, Suunto – їм він аж ніяк не конкурент. Але кому С16 може скласти конкуренцію – це браслетах Mi Band, “смарт-годинникам” Amazfit тощо.

Тож чим може похвалитись C16?

Непогана автономність. Виробник говорить про 45 днів роботи в режимі очікування або 10-15 днів активного використання. Я багато експериментував з браслетом, і в моєму випадку він протримався 11 днів, але залишалось лише 18% заряду, тож я його підзарядив. Думаю, про “15-днів” – це правда.

Непоганий екран. Екран тут незвичної форми – восьмикутний, як і сам корпус, яскравий і повнокольоровий, розміром 1.69” з роздільною здатністю 240х280. Рамки зовсім невеликі – не більші, ніж в моєму основному годиннику від Garmin (який коштує в десятки разів більшеSmile). Звісно ж є активація жестом (більшу частину часу екран вимкнений). Взагалі, і в цілому виглядає браслет досить непогано.

“Медичні” функції. Окрім звичного вже крокоміра, нагадування про неактивність та необхідність пити водувимірювання пульсу (в т.ч. і в режимі постійного моніторингу), та моніторингу сну, браслет може похвалитись вимірюванням артеріального тиску та насиченості крові киснем (сатурації). Покази тиску я порівнював з швейцарським тонометром, сатурації – з пульсоксиметром – розбіжність абсолютно незначна, вимірює досить точно. На жаль, пристрій не вміє вимірювати температуру тіла  й відображати попередження про можливу застуду (як мій Garmin), однак за таку ціну це вже було б занадто.

20 спортивних режимів. Є підтримка багатьох видів спорту, в т.ч. плавання (хоч виробник пише про  водонепроникність до 3 АТМ, що мене дивує – я звик, що 3 АТМ – це побутовий рівень захисту – миття рук, дощ тощо. Для плавання як в басейні, так і в морі я використовую годинник від CASIO з водонепроникністю до 20 АТМ – це дозволяє навіть пірнати з аквалангом). Показники (час, калорії, пульс тощо) відображаються досить наочно й зручно.  

image

Вправи (що це – наприклад, станова тяга, чи жим лежачи, чи згинання рук на біцепс, чи кранчі), підходи й кількість повторень браслет сам не розпізнає, але це нормально – таке вміють лише годинники Garmin зі своєю запатентованою технологією Garmin Move IQ. До речі про захист – виробник пише, що це захищений годинник для використання у дикій природі (міцний корпус, водозахист, тривалий час роботи), однак, поряд з G-Shock`ами виглядає пристрій не дуже – відсутні захисні напливи на корпусі, екран не надто утоплений, сам пластик виглядає м’яким, тож не дуже я в цей захист вірю…

Красивий та жвавий інтерфейс. Інтерфейс дійсно непоганий – все дуже яскраве, працює швидко, анімації плавні, є вибір циферблатів  (небагато – десь штук 40, але є), зручні швидкі налаштування тощо. Єдине, що не сподобалось – бульбашкове меню у стилі Apple Watch – як на мене це дуже невдале й незручне для використання рішення, хоч працює так само плавно, як і на Applr Watch дочки. Звісно ж є нагадування, будильники (встановлюються лише з телефона), повідомлення з телефона, дзвінки (можна скинути чи поставити на утримання), секундомір, таймер, погода (красиваSmile), керування  музикою на телефоні, керування камерою і ще купа всього. Додаток-компаньйон для Android – теж непоганий, простий і функціональний. Оскільки браслет має Bluetooth 5.1, то зв’язок з телефоном стабільний, не губиться навіть в іншій кімнаті.

Що не сподобалось: вже згадане бульбашкове меню, нестандартне кріплення ремінця (виглядає чудово, але думаю, будуть проблеми з його заміною), сам ремінець (занадто м’який як на мене пластик), вага (пристрій настільки легкий, що його не відчуваєш на зап’ястку).

В цілому ж браслет вартий своїх грошей й за цю невелику суму ви отримуєте більше, аніж могли б очікувати. Тож якщо вам потрібен доступний але досить функціональний пристрій якого буде не жалко у разі якщо з ним щось станеться – Canmixs C16 – це саме те, що вам потрібно, перевірено! Придбати С16 можна на Aliexpress. Пристрій потрапив до мене на тест, я не планую користуватись ним постійно, і як фітнес-компаньйон він мені не підходить (ну ви зрозуміли – GarminSmile), але як експонат колекції та “годинник для вилазок” чи поїздок на дачу чи на річку – цілком…

Що ж, на цьому у мене все, тож до зустрічі за тиждень, друзі!
Хай вам щастить! Бережіть себе та своїх близьких!

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL