Час для класики або ще один розумний (ну майже) годинник

Доброго дня вам, друзі!

Час летить просто в шаленому ритмі – ремонт, тренінги, “пари” в коледжі, обстеження в “Медіоні”, оплата податків та подача декларації, купа інших проблем та активностей…

image

Так, я пам’ятаю про те, що обіцяв довести до кінця цикл статей про те, як встановити linux та зробити його чудовою заміною Windows 10 на старовинних машинах з 1 Гб ОЗП. Однак, я також обіцяв розповісти про нові цікаві іграшки, тож виконую свою обіцянку – зустрічайте більш-менш детальний та чесний огляд смарт-годинника SKMEI H8.

Перш за все, я хочу нагадати, що смарт-годинники та фітнес-трекери я почав носити дуже давно – ще коли вони не були такими модними й люди часто дивувались що воно таке й навіщо мені потрібне. Був у мене й легендарний годинник SONY Ericcson MBW-150, й купа інших годинників від SONY (“зупинився я на SW2), й дешевий, однак, функціональний Upro P3, зараз же я використовую ASUS ZenWatch 2, а мій резервний міні-телефон Vphone S8 також (за умови придбання спеціального ремінця) можна носити на зап’ястку. Тож у світі смарт-годинників я не новачок й бачив і використовува досить багато найрізноманітніших пристроїв. Мій нинішній годинник мене влаштовує на всі 100% (хоч, після оновлення до Android Wear 2.0 вій і став “жити” від батареї менше добиSad smile), і виглядає чудово й досить “строго”, однак, іноді хочеться чогось більш класичного (й можливо – менш функціональногоSmile).

Хочу застерегти, що я дуже не люблю годинники з круглим екраном – вони просто незручні якщо ви не любите аналогові циферблати. Також я не люблю шкіряні ремінці – надто вже вони, як на мене, непрактичні.

Однак, мені подобається Meizu Mix та NOKIA Steel HR – у комбінації з класичним чоловічим костюмом, або навіть просто піджаком виглядають вони просто чудово, навіть, можна сказати “бізнесово”Smile. Єдина проблема –коштують обидва годинники досить дорого – надто як для “другого”, неосновного – більше “понтового”, аніж функціонального годинникаSad smile.

Тому я дуже зрадів, коли китайська компанія SKMEI, добре відома нам як виробник непоганих спортивних і не тільки годинників (відома ж, чи не так?), випустила на ринок (цитую з кількох переглянутих на Youtube оглядів) “концептуально новий смарт-годинник” H8.

image

Виглядає він як звичайний класичний бізнес-годинник – строгий дизайн з круглим корпусом (тут він дійсно цілком виправданий), з шкіряним ремінцем…

Іншими словами, виглядає чудово й дуже схоже на MeizuSmile. А тепер увага – коштує він $170, зараз в офіційному магазині зі знижкою продається за $119 (в мобільному додатку знижка ще більша), плюс, можна отримати купони, які дозволяють “збити” ціну до $92. А на початку продажів діяла спеціальна промо-ціна в $60! Wow! Так, звісно, це далеко не Meizu, однак, теж непогано, плюс, $119 проти (найменша ціна, яку знайшов) $175.99-249.99!

imageТому я зв’язався з представником магазину й попросив такого годинника, пообіцявши підготувати детальний його огляд. Єдине, що мене трохи турбувало – відсутність повністю металевої (й бажано – повністю чорноїSmile) версії годинника – ремінці – лише шкіряніSad smile. Проте, проблему я вирішив таким чином – до повністю Black-Black-версії взяв ось такий браслет.

В результаті я отримав годинник такого вигляду, як я й хотів, і сьогодні, вже маючи певний досвід його використання, я виконую свою обіцянку й пишу про свої враження від цього пристрою.

А почну я, як ведеться, з пакування. Годинник прийшов, як зараз модно (знову ж таки, привіт Meizu) у строгій картонній коробці білого кольору. Всередині – цупкий поролон, у вирізах якого добре зафіксовані годинник та окремо – ремінець до нього. Також знайшлось місце для інструкції (китайською та ламаною англійською) і фірмовою карткою з голограмою SKMEI.

P71002-163041

Ремінець – якщо вірити напису на звороті (Genuine Leather) – шкіряний, однак, по перше я їх не люблю, а по-друге – якість шкіри (більше схоже на нубук) мене не вразила. Годинник від ASUS на момент придбання коштував у рази більше, і з ним йшов ремінець з чудової “промасленої” шкіри, якість якої нагадала мені мою улюблену куртку DieselSmile, проте  навіть його я замінив сталевим браслетом, тож “рідний” ремінець H8 я до годинника навіть не чіпляв.

Сам годинник дійсно виглядає “преміально” – це не гальванічне покриття (як було з моїм останнім годинником від SONY) й не Gunmetal (як в ZenWatch 2) – просто якісна чорна фарба. Корпус, до речі, схоже, дійсно повністю сталевий. Щодо скла – не знаю, пишуть “високоякісне, зносостійке”. Що ж, подивимось…

Ще один момент – на промо-фото годинник виглядав тонким, однак, в реальності він досить товстий – 11 мм. А от розмір “вживу” виявився меншим, ніж я чекав – я думав, що годинник з діаметром циферблату 42 мм буде величезним. А він виявився на вигляд меншим за ZenWatch 2 й на руці виглядає дуже компактно:

image

А ось – у порівнянні з моїм основним годинником:

image

І, нарешті, поруч на руці:

image

Дійсно, виглядає компактніше, чи не так? А я ж то вважав ZenWatch 2 дуже витонченим і невеличким годинником…

Відмінність цього (як і інших годинників такого типу) годинника від “повноцінних” девайсів з тачскрінами – це відсутність необхідності заряджати його протягом року (приблизно), оскільки там всередині не акумулятор, а звичайна батарейка CR2430. Wow!

Тепер перейдемо до можливостей цього гаджету. Перш за все – у верхній частині циферблату годинник має три білі цятки, середня з яких є червоним світлодіодом, який блимає коли годинник повідомляє про якусь подію. Також в ньому є вібро (не надто сильне, однак, думаю, ви нічого не прогавите) й маленький циферблат внизу, стрілка якого “у спокої” показує день тижня, а під час події вказує на її тип – повідомлення, дзвінок, будильник, повідомлення від якогось додатку на телефоні, керування його камерою… Відповідні позначки нанесено на нижню шкалу цього міні-циферблату (у мене непоганий зір – минулого тижня перевірявсяSmile – однак, я практично не можу розгледіти, що там написано – надто дрібний шрифт, тож просто завчив що й де).  Дивно те, що на тип події годинник вказує зворотним кінцем стрілки (з заокругленням), а не її вістрям, проте, так навіть краще – вона при цьому красиво описує повне колоSmile.

image

Про програмне забезпечення я ще скажу, а поки що продовжу про можливості годинника. Будильник та повідомлення працюють дуже непогано, керування камерою телефону не перевіряв, думаю, теж має працювати.

Спочатку мені здалось, що автоматична зміна часу в залежності від часу телефону (наприклад, у випадку зміни часового поясу) не працює, й початкові покази часу я виставив вручну – традиційно – витягши голівку та “накрутивши” потрібний час. Однак, після приєднання до телефону маленька стрілка описала коло й вказала на поточний день тижня, а згодом я зрозумів, що щоб час “виставився” автоматично треба просто трохи відтягти голівку годинника. Тож, все працює. В будь-який час ви можете натиснути нижню кнопку й якщо світлодіод засвітиться – все добре, годинник на зв’язку з телефоном, якщо заблимає – зв’язок втрачено. Для чого потрібна верхня кнопка я й досі не впевнений – здається, вона відміняє повідомлення (вібро та блимання) на годиннику, хоч це ж можна зробити й нижньою кнопкою…

image

Педометр – кроки, калорії та відстань – теж працює нормально, точність схоже, непогана. Тож так – у порівнянні з ZenWatch 2 SKMEI H8 не виглядає таким вже “розумним”, однак, нагадаю – це ж неосновний, “другий” годинник – скоріше, іміджевий, модний аксесуар з певними смарт-функціями. Виглядає стильно, заряджати не потрібно, коштує розумні гроші – начебто все чудово…

Однак, є й невеличка складність – це програмне забезпечення RaceFitPro, яке необхідне для використання годинника спільно з телефоном. Перш за все – не так просто було взагалі підключити годинник до телефону – треба було тримати натисненою нижню кнопку кілька секунд, доки світлодіод не почне блимати, а потім мерщій йти в налаштування Bluetooth на телефоні й “спарювати” його з годинником. А вже потім – запускати RaceFitPro, реєструватись в ньому, й шукати годинник та підключатись до нього.

image

Слід відмітити, що англійська, а російська мова – так взагалі – в додатку вельми чудернацька, проте, зрозуміти можна.

В Інтернеті дехто скаржиться, що зв’язок з годинником втрачається, якщо закрити додаток, однак, я такого не помічав. Коли вийдеш за межі радіуса дії Blortooth – так, годинник відключається від телефону й не завжди потім під’єднується назад, однак, в цілому, все начебто працює непогано.

До речі, в Google Play є схожий додаток – Bozlun, можна спробувати ще його (а на Aliexpress є й однойменний годинник, що як дві краплі води схожий на SKMEI H8, однак дещо дешевший).

Що ж, на цьому я закінчую свою розповідь. Підводячи підсумки скажу, що годинник мені сподобався – так, він не надто “розумний”, однак, певні смарт-функції все ж є, а враховуючи його вартість й те, що це скоріше модна прикраса, можна сказати, що це непоганий варіант бізнес-годинника в пару до строгого ділового костюмуSmile. Так, він має певні недоліки (здебільшого, стосовно ПЗ), однак, вважаю, вартий своїх грошей.

Тож на цій позитивній ноті дозвольте з вами попрощатись, але ненадовго. 
До зустрічі за тиждень, друзі! Бережіть себе й не забувайте відвідувати мій блогSmile – я маю ще багато чого сказати!

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL