Пророцтво “Чорного дзеркала” справджується?

Доброго дня вам, друзі!

Цей тиждень я провів, а точніше, продовжив хворіти вдомаSad smile. Проте, я не марнував час – готувався до нового тренінгу, оновив (обтягнув новою тканиною) диван у кімнаті дочки, викопав картоплю на дачі, спиляв деревину на кладовищі, почав тренуватись за новою програмою, безрезультатно намагався змусити працювати гібрид гарнітури та відеокамери, встановив відеокамеру замість дверного вічка…

image

А ще – додивився серіал “Чорне дзеркало”. Якщо ви його ще не дивились – обов’язково подивіться – це серіал про технології, їх вплив на людей та стосунки між ними. Особливо мені сподобалась серія під назвою “Скоро повернусь” (Be Right Back). Ідею, продемонстровану в цій серії, мабуть, вже можна втілити у життя (якщо відкинути деякі фантастичні деталі). І схоже, наш колега з Португалії вже почав це робити…

Нагадаю, про що йдеться у згаданій вище серії. Мова там йде про молоде подружжя – Марту та Еша. Останній постійно “зависає” у соцмережах, здається, він постить та “шарить” усе підряд. А після його смерті подруга Марти розповідає їй про сервіс, що на основі інформації, розміщеної Ешем в Інтернеті, створює його віртуального двійника, у спілкуванні з яким різницю з “біологічним” Ешем помітити майже неможливо. Далі розповідати не буду – дивіться саміSmile (це перша серія другого сезону).

А не так давно Henrique Jorge, програміст з Португалії, створив стартап під назвою ETER9. На перший погляд це звичайна соцмережа. Однак, це лише на перший погляд – сервіс використовує можливості штучного інтелекту аби вивчати вашу поведінку в мережі та створити вашу віртуальну копію, яка зможе спілкуватись з іншими користувачами навіть після вашої смерті. Практично теж саме, що ми бачили в серіалі, чи не так?

image

ETER9 (ETERnity + Cloud 9) можна вважати першим кроком до цифрового безсмертя – звісно, не справжнього, однак потенціал цього стартапу просто вражає! Сервіс все ще у бета-стані, однак вже має більше 5000 користувачів (і я теж вирішив подивидись що до чогоSmile).

Дизайн сайту – простий але стильний і привабливий. Зареєструватись – дуже легко, можна навіть використати свій обліковий запис Facebook.

image

А далі – стіна повідомлень, схожа на таку ж саму стіну у Facebook. Єдине, що зразу ж впадає в око – це фільтри, що дозволяють переглядати повідомлення від людей чи віртуалів, відбирати лише повідомлення певного виду, і обмежувати поле зору лише своїми зв’язками.

image

Поки що в мережі не дуже людно, почитати на стіні майже нічого, поспілкуватись майже ні з ким. Однак, з часом, думаю народ підтянеться і стане цікавішеSmile.

А як ви ставитесь до подібних сервісів? Моїй дружині, наприклад, страшенно не подобаються такі речі. Можливо, ви поділяєте її думку? Не соромтесь висловлювати свої міркування з цього приводу в коментарях!

А в мене на сьогодні все. Бережіть себе, можливо, ми доживемо до тих часів, коли технології зроблять нас дійсно безсмертними!Smile

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Коментарів: 2 »

 
  • Мирон says:

    Вітаю!
    в мережі зареєструвався автора публікації знайшов. Пропоную поспілкуватимь, але попередньо в скайпі (richnorym1)

 

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL