А ви оновили мобільні програми від Google?

Доброго дня друзі!

Я щойно повернувся з Києва, де проводив треніг з програмування мовою Java, і одразу ж користуюсь нагодою, аби поділитись з вами думками і новинами.Smile

image

Сьогодні я хочу розповісти вам про стреси, які на мене чекали цього разу і про нові версії мобільних програм від Google, в які я просто закохався. Обіцяну розповідь про 5.25 Media Dashboard знову доведеться відкласти до наступного разу – я надто заморився, а писати щось нашвидкуруч не хочеться – краще пізніше написати детальний огляд.


Стреси і конкурс талантів

Ця поїздка була для мене стомливою і багатою на адреналін. Почалось все з того, що в понеділок я мало не проспав автобус на Київ (телефон, який автоматично вимикається на ніч, чомусь не прокинувся аби активувати будильникSad smile). Я ніколи ще не вдягався і не бігав так швидко – від моменту, коли я зістрибнув з ліжка і до посадки в автобус пройшло лише 9 хвилин!

Наступний стрес – це мої діти – група 25, які у мою відсутність виступали на конкурсі талантів ППК. Вірніше, не самі діти (вони у нас з дружиною найкращіSmile), а їх виступ. Маючи чудовий сценарій і сильні номери воєнно-патріотчного спрямування, ми знову зайняли друге місце! Я не хочу сказати, що інші виступали гірше – інші групи теж демонстрували достойні номери, проте настільки стрункої ідеї та логічної зв’язки номерів не було ні в кого (втім, минулого року було так само). На початку виступу кілька разів нас підвів звукорежисер – відсутність музичної заставки під час підготовки сцени, відео без звуку, тощо. Першу пісню ми трохи зіпсували, але далі все було чудово. Відеозапис виступу ви можете переглянути тут.

Причини необ’єктивності, на мій погляд, прості:

  • закрите, таємне голосування “заднім числом” – це погано і непрозоро. Чому б суддям просто не показувати свої оцінки за кожен виступ, як це роблять у КВН?
  • в жюрі не повинно бути керівників груп, які виступають, викладачів, діти яких беруть участь у виступі, художнього керівника коледжу, і т.ін. Оцінювати повинні НЕЗАЛЕЖНІ особи!

Ну і останнє – після нічного переїзду Київ-Полтава, я сьогодні ще провів три пари і відвідав батьківські збори однієї з груп третього курсу. Втомився як пес.Smile

Але досить про це, перейдемо до новинок від Google!

 

Новий вигляд звичних інструментів

Не знаю як вам, а мені дуже імпонує новий вигляд нової Android LMaterial Design. Програми виглядають стильно, і що найголовніше, “єдинообразно”, а “плаский” дизайн поєднується з тінями, анімаціями та плаваючою поверх контенту кнопкою для виконання типових дій. Супер! Ще б дали можливість перемкнутись на темну тему, і я взагалі був би у захваті!Smile

image

А найголовніше те, що ви можете не чекати оновлення до Android L, а вже зараз встановити нові версії програм від Google! Саме це я і зробив, оновивши до нових версій такі звичні інструменти:

  • GMail
  • Google Calendar
  • Google Maps
  • Google Music

Google Chrome, Google Drive, Google Hangouts і Google Play Market оновились самостійно.Smile

Перше враження – “десь я це вже бачив!”Smile . Так, дійсно, вперше ми побачили подібний дизайн у мобільному клієнті для Google+. Тепер всі програми від Google виглядать так само. Пошта стала ще зручнішою (до речі, мобільний додаток для GMail тепер підтримує скриньки інших сервісів), календар – просто диво (особливо на планшеті – ще й відображає фоновий малюнок, який відповідає порі року). Карти теж оформили у загальному стилі.

Ви спитаєте, де я взяв оновлення? Ось тут: http://www.apkmirror.com/apk/google-inc/ 

Тут ви завжди можете завантажити найновіші версії програм від Google не чекаючи, доки оновлення прийде і на ваш смартфон.

image

Ще одна програма у стилі Material Design, яку мені дуже хочеться випробувати – це клієнт для Inbox by GMail – спроба Google вдруге зробити революцію в галузі поштових сервісів. Проте, на жаль, сервіс доступний лише за запрошеннями, без яких програму для Android встановлювати не має сенсу. Замовлення на запрошення я залишив уже двічі, однак, й досі не отримав. Жаль… Можливо, вам пощастить більше?

image

Що ж, на цьому на сьогодні все.
Встановлюйте нові версії програм, не пожалкуєте!

До зустрічі за тиждень, друзі!

P.S. Сьогодні я знайшов чудовий онлайновий дизайнер для додатків у стилі Material Design. Оце так штука!

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Коментарів: 2 »

 
  • Volod says:

    Надіслав запрошення на ваш gtalk)

    • Дуже Вам вдячний, Володимир!
      Вже граюсь з сервісом та мобільним клієнтом. Виглядає непогано і досить зручно. Вже знайшов одну проблему – при створенні листа не додається автоматично підпис, налагоджений у Gmail.:-( Буду гратись далі…
      Дякую ще раз!

 

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL