Зроби собі мінус:-)

Доброго дня вам, друзі!

В нашому коледжі вже відсвяткували День працівника освіти, провели День відкритих дверей, тепер на черзі традиційний щорічний конкурс талантів серед груп першого-другого курсів. Цього року рекомендовано готувати виступи переважно воєнно-патріотичної тематики, що на мою думку, цілком логічно, зрозуміло і доречно.

image

А оскільки я теж є керівником групи другого курсу, і минулого року ми посіли друге місце, то тепер діти прагнуть реваншу (щоправда, поки що не надто прикладають для цього зусилля). Smile Тож я написав сценарій виступу, ми обговорили його з студентами, дещо додали, дещо змінили, роздали ролі… І тут на нас чекала перша несподіванка – пісня, яку ми планували виконувати, і яка чудово вписалась в сюжет нашої вистави, виявилась досить свіжою, тож готового “мінуса” для неї ми не знайшли.

Логічно, ми вирішили зробити “мінус” самотужки. Інтернет – під рукою, тож ми скористались Google і вирішили проблему – навіть швидше і простіше, аніж очікували. Зараз я розкажу вам яким саме чином.

Я особисто ніколи не користувався серйозними редакторами аудіофайлів (окрім вільного Audacity, в якому я пару разів робив собі рингтони кілька років томуSmile). Проте, я підозрював, що прибрати з фонограми голос можливо, і це не повинно бути дуже складно, тож я зробив відповідний запит у Google  (дописавши слово “online”) і одним з перших результатів, який мені приглянувся, був сервіс vocalremover.ru.

image

Це безкоштовний і дуже простий у використанні сервіс. Просто обираєте файл (mp3, .wav, .flac, .ogg, .aiff, .cdda), натискаєте кнопку “Убрать вокал” і все!

На сайті є короткий опис принципу роботи – сервіс просто виявляє різницю між лівим і правим каналами і об’єднує її в один канал, усуваючи повторення з центрального каналу, де зазвичай розташовується вокал. Науковою мовою цей принцип називається Out Of Phase Stereo.

Звичайно ж, результат не гарантуєится, оскільки вокал може бути записано й не по центру, проте у нашому випадку все чудово спрацювало, за мить ми отримали “мінус” потрібної пісні й почали репетиції.Smile

Звісно ж, vocalremover.ru – сервіс не унікальний, сайтів, які пропонують подібний функціонал чимало, проте він потрапив нам на очі першимSmile. Як непоганий аналог я можу порадити також x-minus.org, де також є сервіс для видалення вокалу, плюс величезна колекція готових “мінусівок”.

image

Що ж, на цьому, мабуть, все. Зараз я спробую потренуватись (“спробую” – тому що сьогодні я орав город на дачі й дуже втомився), потім повечеряємо й підемо відсипатись – завтра ж бо повний робочий день – 4 “пари”.

До зустрічі за тиждень, друзі! Бережіть себе!

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL