Качаємо торенти швидше

Доброго вечора Вам, друзі!

Тема, яку я сьогодні хочу підняти, є трохи провокаційною. Багато хто скаже, що “торенти – це погано”, оскільки саме таким шляхом можна безкоштовно отримати платний контент. А це – злочин!

Так, досить часто цю технологію пов’язують з правопорушеннями. Однак, у торентів є й цілком легальні застосування, наприклад, більшість виробників дистрибутивів Linux пропонують торенти як один з основних способів завантаження ОС. А ще слід згадати про BitTorrent Sync і TorrentStream.

image

Як би то не було, впевнений – одна з перших програм, яка з’являється на ваших комп’ютерах після встановлення Windows – це uTorrent. Я теж донедавна використовував uTorrent, проте не так давно знайшов йому чудову альтернативу, про яку й хочу вам розповісти.

Я вже писав про те, які переваги я отримав після встановлення пакету Linux Terminal Utils (LTU) на мій плеєр Dune HD Smart D1. Одна з переваг – швидка “торентокачалка” Transmission – добра  знайома зі світу Ubuntu.Smile

Transmission – це не клієнт, а сервіс, для керування роботою якого можна використовувати або веб-інтерфейс, або спеціальні програми віддаленого керування, про які я теж вже писав. Проте, писав я лише про мобільні пристрої. Сьогодні ж мені хочеться розповісти про досвід використання Transmission на ПК.

 

Сценарій перший – віддалене керування

Здається, я вже говорив, що з ПК я тепер торенти не завантажую – плеєр це завдання виконує краще і швидше. Тож роль ПК зводиться до керування завантаженнями та додавання нових торентів. Найпростіше зробити це за допомогою “рідного” веб-інтерфейсу, який надає весь необхідний функціонал.

image

Однак, якщо вам хочеться чогось звичнішого, подібнішого до uTorrent, Ви можете обирати серед Transmission Remote GUI, Transmission Remote .NET, або Transmission-Qt Win.

Думаю, якщо добряче пошукати, можна знайти ще кілька клієнтів для віддаленого керування сервісом. Я ж особисто зупинився на Transmission Remote GUI – виглядає він стильно, звично, і надає всі необхідні мені функціональні можливості.

image

 

Сценарій другий – Transmission на ПК

Інший сценарій – це коли сервіс Transmission встановлено на ПК і торенти завантажує комп’ютер.

Якщо у вас Linux – немає проблем, все встановлюється дуже легко, а керувати демоном (так в Linux називають сервіси) можна з допомогою того ж Transmission Remote GUI – звісно ж, версії для Linux теж є.

А якщо Windows? В цьому випадку ви теж можете насолодитись Transmission, встановивши сервіс transmissiond або transmission daemon CygWin (підозрюю, що це один і той же проект). Ну а далі, думаю, все зрозуміло.Smile 

До речі, ось тут є непогана стаття на тему використання демона Transmission під Windows. А ось – свіжий варіант, датований поточним роком.

Отже, як бачите, utorrent має дуже непогану альтернативу, яка здалась мені набагато зручнішою і швидшою.

До речі, встановити Transmission можна не лише на ПК і HD-плеєри – будь-яка “Linux-коробочка” здатна працювати торентокачалкою – наприклад, мій NAS D-Link DNS-325 теж це може, хоч туди я демона не встановлював, обмежившись однією “качалкою” – плеєром.

Що ж, на цьому все. Наступного разу я розповім вам про новий незвичний тренажер, який я нещодавно придбав, і про те, як з його допомогою, тренуючись лише шість хвилин на день привести себе до норми.

До зустрічі за тиждень! Хай Вам щастить!Smile

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL