Ланцюги, але не кайдани!:-)

Доброго дня вам, друзі! Лише вчора я повернувся з чергового відрядження до сонячної Грузії, де проводив ряд тренінгів з веб-розробки, і ось вже знову збираюсь в дорогу – цього разу до Києва. Наступного тижня я обов’язково поділюсь з вами фотографіями і враженнями від цієї, вже третьої подорожі у цю чудову країну, плюс трохи розкажу про цікаві альтернативи деяким звичним офісним програмам.

WEtN2U5OC

Сьогодні ж я хочу знову повернутись до теми фітнесу і розповісти про дещо незвичне спортивне обладнання, яке не так давно стало частиною моїх повсякденних тренувань. Якщо ви читали мої попередні дописи, то знаєте, що зазвичай я тренуюсь двічі на добу, до того ж, моя ранкова програма змінюється не надто часто, а от вечірня – раз на місяць (плюс-мінус тиждень). В основному це вправи з власною вагою – на турніку, упорах для віджимань і т.ін. На додачу до цього раз на тиждень я проводжу додаткове “супернавантажене” тренування з вільною вагою – у залі зі штангою, хоч останнім часом я все частіше замінюю його тренуванням вдома – з гантелями.

Протягом останніх 1-2 років я потроху експериментував зі статикою – ізометричними вправами, в ході яких тренуються в основному сухожилля і зв’язки. Такі вправи не допоможуть вам набрати м’язову масу, але стануть у нагоді, якщо ваша мета – сила. Гарним прикладом таких вправ є ізометричні віджимання з рушником, про які я свого часу дізнався завдяки чудовому чоловічому виданню Men’s Health: media-20130513 Детальніше про цю просту але вельми ефективну вправу ви можете почитати тут. Також я пробував й інші варіанти – різноманітні планки, ізометричні підтягування на перекладині і т.ін.

В якийсь момент я згадав про чудову книгу, яку читав коли мені було чотирнадцять, і навіть трохи пробував використовувати прочитане на практиці. Мова йде про “Атлетизм – дома (упражнения без снарядов)” В.Г. Фохтина. Дуже раджу почитати – переглядаючи цю книгу вдруге я зрозумів, що у шкільні роки багато чого залишив без уваги.:-)

А потім я згадав, що колись читав про відомого російського богатиря Олександра Засса – можливо, останнього з богатирів. Маючи не вельми вражаючі габарити, Засс демонстрував неймовірну силу (до речі, ось непогана книга про його життя). Тренування атлета полягали у комбінації статичних та динамічних вправ, до того ж, він використовував дуже простий інвентар – мішок з піском та ланцюги.

Тож я вирішив спробувати, придбав у звичайному магазині господарських товарів 2 метри ланцюга, кілька карабінів та метр звичайної водогінної пластикової труби і змайстрував ось таку штуку: 2013-07-14-2464 Так, звичайно, можна було б тренуватись за допомогою звичайного ременя (тим більше, що я й так завжди вожу з собою TRX), проте хотілось мати щось зручніше.:-( Невеличкий “апендикс” ланцюга з лівого боку передбачено на випадок виконання вправ, які потребують довшого ланцюга – оскільки використовуються карабіни, довжину приладдя регулювати дуже просто.

Про вправи, які виконував “Залізний Самсон” ви можете почитати тут, тут, або ось тут. Особисто для мене основним джерелом під час вибору комплексу вправ стало останнє посилання.

Непогана стаття на тему підбору комплексу вправ є тут. А за цим посиланням – просто море цікавої інформації стосовно ізометричних вправ.  Також слід згадати про учасника програми “Україна має талант” Дениса Пахомова, який також практикує статичні вправи.

Тож я просто додав до своїх щоденних тренувань 10-15 хвилин роботи з ланцюгами. Пропрацював у такому режимі всього тиждень і відчув, що щотижневе тренування з гантелями дається мені набагато легше. Диво!:-)

Про всяк випадок, хочу попередити – ізометрія – це техніка, яка у разі неправильного виконання вправ, затримок дихання і т.д, може стати небезпечною для вашого здоров’я! Тож, уважно прочитайте опис техніки виконання вправ перш ніж починати тренуватись.

Успіхів вам, друзі! І у спорті, і взагалі у житті!

До зустрічі за тиждень!

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL