Підводимо підсумки: кращі статті року і мої враження від нього

Доброго дня, друзі!

Святкування Нового року потроху закінчуєтьсяSmile, тож у мене з’явилась можливість підвести підсумки 2012 року – визначити статті, які найбільше зацікавили вас, моїх читачів.

Також хотілося б поділитись особистими враженнями від року минулого. З цією метою я ще минулої зими почав вести особливий список, який я назвав “відкриття і розчарування року” і кожного разу, коли я був чимось або кимось вражений – приємно або не дуже – старанно поповнював його новими записами.Smile

image

Тож, дозвольте мені поділитись своїми враженнями від року, що минув.


Краще з ProductivityBlog.com.ua

Почнемо зі статей мого блогу. Я щойно переглянув статистику за кількістю голосів і рейтингу записів і виявив наступні речі.

І місце

Найцікавішими для відвідувачів ProductivityBlog.com.ua виявились дві статті:

Саме вони стали лідерами як за рейтингом, так і за кількістю голосів, що з одного боку демонструє інтерес до нової ОС від Microsoft, а з іншого – незгасаючу популярність сервісів Google.Smile

ІІ місце

Наступними за популярністю виявились такі записи:

Так, звісно, читачі блогу не позбавлені почуття гуморуSmile, серед ним багато студентів, і звичайно ж, вони використовують пристрої під керуванням найпопулярніщої мобільної ОС!

ІІІ місце

І нарешті, на третьому місці – статті виключно про Micosoft та продукти компанії:

Як я вже говорив, серед читатчів ProductivityBlog.com.ua чимало представників найпрогресивнішої частини людстваSmile – студентів, а вони полюбляють іновації і цікавляться не лише пристроями та програмним забезпеченням Microsoft, а й новинами з життя компанії. 

Статті про фітнес у топ рейтингу, на жаль, не попалиSad smile, так само, як і нечислені записи на “офісні” теми.

Ось таким був рік 2012 для мого блогу. Аналіз популярності записів за минулий рік дозволив мені краще зрозуміти вас – мою цільову аудиторію, ваші інтереси і ваші потреби, тож у 2013 я буду прагнути зробити матеріали блогу ще кориснішими і цікавішими.

А наостанок, перш ніж перейти до особистих вражень, я хочу ще раз подякувати вам – всім моїм читачам за те, що випрожили зі мною ще один рік. Без вас цей ресурс не був би таким, яким він є. Дякую вам ще раз і сподіваюсь, що ви не залишите мене й надалі!

Особисті відриття й розчарування року

Як я вже писав вище, протягом року я занотовував усі речі, які мене вразили, у особливий список (звичайно ж, Google Drive!Smile), записи якого розподілені між трьома категоріями: що мене приємно вразило, що розчарувало, і що й порадувало і розчарувало водночас.

Мушу сказати, що деякі записи з часом мігрували з одного розділу в інший, а деякі – зустрічаються в кількох категоріях одночасно. Можливо, цей список здасться вам смішним, але це – рік мого життя, тож спробуйте поставитись до нього серйозно і подивитись на цей рік моїми очима.

Приємні враження
  • Приват-24. Останнє оновлення клієнту для Android – просто диво з інтерфейсом, оптимізованим під планшети (нарешті!). Однак, є й недоліки – наприклад, до оновлення даних значення боргу по кожній картці за замовчуванням 1000 грн. Після натиснення кнопки “Оновити” поля отримують актуальні значення (нуліSmile), однак перший запуск здатен декого налякати…
  • Android 4 на ASUS Transformer TF101. ASUS дуже оперативно випустив оновлення, яке дійсно покращило роботу мого планшету. Оскільки на початку розгортання оновлення я був за кордоном, то зміг оновитись і оцінити виогоди нової версії раніше за моїх земляків. На жаль, з оновленням до версії 4.1 (або й 4.2) ASUS не поспішаєSad smile
  • Ubuntu на ASUS Transformer TF 101. Ця десктопна ОС на диво швидко запрацювала на моєму пристрої. Wow!
  • NOKIA Belle FP1 на NOKIA C7-00. Знову ж таки, оперативно випущене оновлення, яке покращило роботу мого чудового смартфону і вкотре довело, що Symbian жива!
  • Bluetooth Watch від DX.com. Чудовий пристрій-компаньон для мого смартфону змусив мене знову почати користуватись годинником і вкотре підтвердив, що китайці здатні виробляти недорогі й водночас якісні гаджети.
  • Dune HD Smart D1. Фантастичний за своїм функціоналом HD-програвач, який став центром дозвілля у нашій сім’ї і майже відучив нас від перегляду ефірного ТБ. Це майже повноцінний Linux-комп’ютер! А встановлення на планшет WiTV дозволило ще й транслювати на нього медіа-матеріали з мобільного пристрою!
  • Ubuntu 12.04. Чудове оновлення ідеальної для домашнього ПК операційної системи.
  • Wireless presenter keyboard від DX.com. Дешевий китайський гаджет, який замінив мій старий презентер від Logitech, що вже віджив своє. Ціна втричі менша, а функціонал – на порядок ширший, от що я можу сказати про це диво.
  • Грузія взагалі і Тбілісі зокрема. На початку року я провів у Тбілісі майже місяць, і зараз можу сказати, що в жодній з країн пострадянського простору я не відчував себе так комфортно. Мрію повернутись туди знову, але вже з сім’єю!
  • АН “Абсолют”. Полтавська агенція нерухомості, фахівці якої швидко, якісно і дуже професійно допомогли нам у обміні житла.
  • Глюкоморье. Майстер-ювелір, який виготовив для мене дуже потішний сувенір у стилі книжкової серії “Етногенез”. Просто витвір мистецтва. Одним словом – золоті руки!
  • Китайські клони iPhone.Smile Придбав племінниці на подарунок і був вражений якістю цих “дешевих підробок”.
  • Perfect Pushup. Чудові рухомі упори для віджимань, які допомогають мені завжди бути у чудовій формі. Придбав в магазині sport-power.com.ua (а потім придбав там турнік, грипери і ще кілька фітнес-дрібниць).
  • Простота розробки рішень для Windows Azure. Відвідав безкоштовний дводенний тренінг від Microsoft в ТЦ “Пролісок” і був вражений, наскільки все просто!
  • Office 2013. На перший погляд – майже те ж саме, що й раніше, однак, нова версія працює швидше, стабільніше, і має цілу низку прихованих нових фіч.
  • OASIS Beach Club. Цього року ми вирішили відпочити економно, і фахівці полтавської агенції подорожей “Наталі-Тур”, послугами якої ми користуємось вже кілька років поспіль, знову підібрали нам чудовий варіант. Отель, всупереч відгукам в Інтернеті, виявився достойним, а відпочинок – казковим!
  • Продукція ASUS. Новорічними подарунками для мене став маршрутизатор із серії ASUS Diamonds, а для доньки – неттоп ASUS EeeBox. Обидва пристрої поки що показали себе з найкращого боку. А їх дизайн – це взагалі особлива тема!
  • Бездротовий комплект Logitech. Ще один мій новорічний подарунок.Smile До пристроїв Logitech я завжди ставився з повагою (єдиний недолік – їх вартість), тож мій новий комплект повністю виправдав репутацію цієї торгової марки.
  • Персональні тренери для Android. Цього року я пройшов тренування за програмою Caynax A6W, а зараз тренуюсь за однією з програм від P4P (вже третій рівень!Smile) і був приємно вражений якістю таких програм. Це ж саме я можу сказати і про щоденник тренувань GymWolf, яким я активно користуюсь.
  • Відновлення співпраці з моїми колишніми колегами. Наприкінці року несподівано почав знову майже ексклюзивно працювати з колишніми колегами. Так, не все у наших стосунках гладко, є певні проблеми, однак ми зацікавлені один в одному і дивимось у майбутнє з оптимізмом…
  • Святкування десятої річниці весілля. Цього року дружина влаштувала мені справжній сюрприз, організувавши вечірку, запросивши гостей і влаштувавши купу дрібних сюрпризів, які змусили згадати пам’ятні моменти наших відносин. Це було дійсно чудово!
Розчарування
  • Мало тренінгівSad smile. Тренінгів цього року у мене було небагато. Одна з причин – керівництво практикою на основному місці роботи, яке зробило мене “невиїздним” з Полтави більше, ніж на місяць. Щоправда, наприкінці року ситуація покращилась, але все одно – замовлень було менше, а з основним моїм замовником – компанією, де працюють усі мої друзі за минулим місцем роботи – ми майже перестали співпрацювати…
  • Встановлення газового лічильника у квартирі тещі. Жахливе дійство: встановили величезний лічильник мембранного типу (чому такий великий, і мембранний, а не роторний?), встановили на видноті, дуже неакуратно, відрізали моє під’єднання до газовводу, виглядає жахливо, до того ж мені довелось переробляти кухонні меблі. Тепер дуже побоююсь, що й мені так само спотворять кухнюSad smile, коли прийде черга встановлення лічильників у нашому будинку…
  • Академія викладачів Google. Цього року у Москві впеше відбулась академія викладачів Google. Я повністю відповідав всім умовам для участі і дуже хотів туди потрапити (оскільки й раніше замислювався про сертифікацію від Google), тож, звісно, одразу ж подав заявку. Проте, як мені повідомили у листі, конкурс був занадто великий і я не пройшов.Sad smile Дуже шкода…
Приємно й неприємно водночас
  • “Прімоколлект” і ”Воля”. Перший день нового 2012 року почався з повідомлення про боргиSad smile перед “Волею”, які взялася вибити компанія “Прімоколлект”. Виявилось, що покоївка моєї бабусі без мого відома (але на моє ім’я) підключилась до кабельного ТБ. Довелось сплатити певну суму. А приємне в цій історії те, що я зчинив дикий скандал, погрожував судом (оскільки договір на має ім’я було заключено без мого відома, моїх даних і мого підпису) і врешті решт “Воля” попросила вибачення і повернула мені всі сплачені мною колекторам “борги” разом з процентамиSmile. Все ж таки, є у світі справедливість!
  • Host Center. На початку року я придбав у них доменне ім’я для сайту коледжу, де я працюю.Однак, через відсутність в їх панелі керування необхідного мені функціоналу, не зміг під’єднати домен до Google Apps. Написав у службу підтримки. У результаті, десь з півроку мої звернення ігнорувалиSad smile. А наприкінці року зненацька оновили свій веб-інтерфейс, відгукнулись на мої питання і навіть допомогли все налагодити. Диво!Smile
  • Windows 8. Дуже неоднозначна система. З одного боку – це дещо новеньке. З іншого – купа проблем, химерний гібрид планшетного і десктопного інтерфейсів і т.ін.
  • CDMA.UA. З одного боку – бездоганний сервіс, чудова швидкість мобільного інтернету. З іншого – проблеми з перепрограмуванням модему (впорались лише за третім разом, до того ж я сплатив за кожну з цих трьох діб, коли вони вмикали модем) після об’єднання з “Інтертелекомом”…
  • Приват-24. Зникла можливість оплати інтернету від “Приват-онлайн”! Неподобство – тепер мені доводиться кожного місяця купувати ваучер у банкоматі, тоді коли раніше я міг зробити це не виходячи з дому! А одного разу я купив ваучер, але якість друку чеку була такою, що ПІН і пароль розібрати було неможливо, тож я міг втратити досить значну суму. Знадобився місяць колотнечі і скандалів, щоб мені відновили цей ваучер і вислали паролі через СМС. Ще одна проблема – швидкість у “Приват-онлайн” останнім часом навіть близько не наближається до заявлених 100 Mbps, за які я плачу…Sad smile

Ось таким він був для мене – рік 2012. Достатньо було і розчарувань і радісних несподіванок. В цілому рік був досить непоганим. А Новий, 2013 рік має бути ще кращим, чого я й бажаю всім нам!

З Новим роком і Різдвом Христовим!

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL