Squiggle: офісні теревеньки

Доброго дня, друзі!

Прошу вибачення за те, що давненько не писав нічого нового. Місяць видався просто шалений: тренінги, потім – у вихідні – святкування десятої річниці нашого весілля, і одразу ж з понеділка – новий тренінг. Тож плани по написанню нових статей довелось відкласти.

А сьогодні я спеціально виділив хвилинку, аби поділитись з вами своїм новим відкриттям – чудовим LAN-месенджером, який дозволяє спілкуватись у локальній мережі навіть без під’єднання до Internet. Зветься ця штука Squiggle і я днями почав використовувати його для щоб під час тренінгу ділитись з моїми студентами корисними посиланнями.

Headphones

Як часто вам кортіло поспілкуватись з колегою, який працює у сусідній кімнаті, але витрачати кошти на телефонні розмови не хотілось, а йти було ліньки?:-) Тепер є вирішення подібних проблем!

Почну з того, що Squiggle – це проект з відкритим програмним кодом і живе він на CodePlex. Як, ви не знаєте що то є CodePlex? Це хостинг відкритих проектів, побудованих на базі технологій Microsoft. Тут ви можете знайти безліч корисних програм і до того ж абсолютно безкоштовно.

Наприклад, саме тут живе Droid Explorer – програма для керування файлами, які містяться на вашому телефоні або планшеті під керуванням Google Android. Тут же можна знайти HTC Home for Windows – чудовий віджет погоди у стилі фірмового інтерфейсу HTC. Саме звідси ви можете завантажити Windows 7 USB/DVD Tool- інструмент для встановлення Windows з флешки. Саме тут можна взяти Windows 8 StartMenu, яке поверне назад меню “Пуск” у Windows 8 і ще безліч корисних речей.

Для програмістів і студентів, які вивчають програмування, CodePlex – просто рай, оскільки ви можете завантажити вихідні коди програм і просто повчитись прийомам програмування. А адміністратори можуть знайти тут безліч безкоштовних утиліт для налагодження серверних продуктів Microsoft і не тільки.

Однак, я трохи відволікся від теми моєї розповіді.:-) Повертаюсь до Squiggle.

Як я вже говорив, це програма для обміну миттєвими повідомленнями або месенджер. І це не просто месенджер, а месенджер для локальної мережі. Тобто ви можете спілкуватись з ким завгодно у межах внутрішньої мережі вашого офісу – ні сервери, ні навіть Інтернет з’єднання для цього не потрібні!

Програма абсолютно безкоштовна і, що дуже важливо, не потребує встановлення – просто завантажив, розпакував на диск або флешку, запустив – і все! Якщо у вас немає прав встановлення програм на робочій машині – не біда – встановлювати нічого не треба.

Навіть реєструватись не треба – просто ввели своє ім’я (або прізвисько:-)), групу (наприклад, номер кімнати чи назву відділу, в якому працюєте), натиснули Sign In і все – ви в мережі і можете спілкуватись з будь-ким у вашому офісі, хто також запустив цю програму і увійшов у неї!

Інтерфейс програми досить простий але стильний. Ось так, наприклад, виглядає основне вікно:

SquiggleMain

Як бачите, зараз я веду тренінг 10232 і у мене сім студентів.:-)

Можливості програми також на висоті – можна спілкуватись з людьми як наодинці, так і з групою, або відправляти повідомлення усім одразу. Можна обмінюватись файлами:

SendMessageУ режимі чату можна відправити файл, відправити поштове повідомлення, “потрясти” вікном на машині спів спів-бесідника аби розбудити його:-), змінити шрифт, використати смайлики і навіть розпочати голосовий чат!

Chat

Аще Squiggle здатен зберегти історію бесіди і навіть надає можливості пошуку по історії! Wow! І все це абсолютно безкоштовно!

Звичайно, LAN-месенджерів існує досить багато (ось і ось). Проте, якщо вам потрібен легкий, зручний, функціональний і безкоштовний варіант – Squiggle – це ваш вибір!

Тож не зволікайте – починайте спілкуватись з колегами! Або навіть з членами вашої родини – у домашній локальній мережі. А якщо у вас є технічні питання по Squiggle – ось відповіді на деякі з них.

Приємного спілкування і до зустрічі за тиждень!

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL