Листок конюшини, що робить “Провідник” схожим на Chrome

Доброго дня вам, друзі!

Минулого разу мене “занесло” у дуже специфічні, незрозумілі і непотрібні кінцевому користувачеві матерії – роздуми про інструменти, які знадобляться студентам, що вивчають програмування.

image

Тож сьогодні я хочу реабілітуватись і розповісти про програму, яка призначена для простих смертних.Smile Програма носить просту назву Clover і дозволяє зробити “Провідник” Windows як дві краплини води схожим на Google Chrome. Так, я не помилився – виглядає дуже схоже, ви можете відкрити купу вкладинок, і навіть панель закладинок є!

Також я зроблю огляд інших схожих програм – можливо, хтось знайде для себе кращий на його думку варіант.

Перш за все хочу сказати, що я й досі не звик до “Провідника”, ще з часів DOS віддаючи перевагу “класичним” двопанельний файловим менеджерам, тож зазвичай використовую Total Commander або Unreal Commander.

Однак іноді мені все ж доводиться використовувати “Провідник” – коли я працюю на чужій машині, або просто допомогаю комусь щось налагодити. Мене завжди дратувала необхідність відкривати купу вікон “Провідника” і перемикатись між ними коли треба було щось кудись зкопіювати абао перемістити. Мені хотілось мати “Провідник” зі вкладинками, щоб усі відкриті теки були у мене зібрані у межах одного вікна і я міг просто натиснути Ctrl+Tab аби перейти від однієї вкладинки до іншої.

Саме тому я й поглядав на альтернативні файлові менеджери. Їх дійсно існує чимало – наприклад, Explorer++, CubicExplorer, Xplorer2, Explorer XP, Q-Dir… 

image

Однак, всі вони здавались мені якимось трохи архаїчними чи що… Думаю, ви зрозумієте мене, якщо подивитесь на попередній Хотілось чогось сучаснішого. Однією з останніх спроб знайти щось “провідникоподібне”, зі вкладинками і більш-менш сучасного вигляду, був Windows Double Explorer.Оце вже була досить непогана річ – комбінація двопанельного менеджера з усіма кращими рисами “Провідника”.

image

Однак, на жаль, програма виявилась дуже нестабільною, тож і ця спроба провалилась.Sad smile 

Ще одна проблема полягала в тому, що всі перелічені вище варіанти – це замінники “Провідника”. Мені ж хотілось знайти невеличку програмку, яка не замінила б собою “Провідник”, а просто додала б до нього ті речі, яких йомй не вистачає.

І знову було кілька варіантів. Першою я знайшов абсолютно екзотичну річ під назвою Jedi Window Dock – проограму яка дозволяла об’єднати у одному вікні у вигляді вкладинок купу вікон різних програм. Чудова ідея, але не зовсім те, що мені було треба. До речі, це просто знахідка для створення т.зв. “робочих просторів” (workspaces), коли ви відкриваєте кілька різних програм аби попрацювати над якмось завданням (так само як у мене під час написання статей зазвичай відкриті Chrome, Windows Live Writer, Snipping Tool і Paint.NET).

Наступною знахідкою була WindowsTabs – також не те, що мені треба але теж дуже непогана річ. Ця програма дуже схожа на попередню, але виглядає краще. Функціонал, по суті, такий же – групування вікон будь-яких програм.

image

А потім я завдяки Lifehacker.com знайшов QTTabBar. Це був майже ідеал – вкладинки у “Провіднику”, купа додаткових можливостей

image

Однак, виглядало все це, як на мене, “не дуже” – занадто у стилі Internet Explorer.Smile

Тому я дуже зрадів, коли прочитав у Lifehacker.ru про Clover – дійсно ідеальну програму такого роду, яка робить ваш “Провідник” дуже і дуже схожим на улюблений Google Chrome.

image

Виглядає просто чудово, чи не так? Тепер “Провідником” просто приємно користуватись!Smile І дійсно зручно винести часто відвідувані теки на панель закладинок.Wow! Ідеал знайдено!

І нехай вас не відлякують ієрогліфи на сторінці завантаження програми – все чудово працює системною мовою (на нетбуці дружини, з російською версією Windows, Clover спілкується з нею російською). Тож, не гайте часу – завантажуйте, встановлюйте, і насолоджуйтесь!Smile

До зустрічі за тиждень!

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL