Microsoft змінює імідж:-)

Доброго вечора, друзі!

Сьогодні мені хочеться трохи поговорити про корпоративний логотип зокрема і візуальний імідж в цілому. Впевнений, ніхто не буде заперечувати, що гарний, лаконічний, продуманий логотип, розумно підібрані кольори, позитивна реклама – це дуже важливо (згадайте жахливі реклами антиперспірантів і жувальних гумок, які йдуть зараз по ТБ й ефективно відлякують потенційних покупцівSmile).

image

З рекламою у Microsoft завжди все було чудово, я навіть кілька разів звертав вашу увагу на видатні витвори рекламного відділу компанії.Smile Об’єктом нашої уваги сьогодні стане логотипи Microsoft і її продуктів. Чи помітили ви як він змінювався з роками?

Коли я вперше познайомився з продукцією компаніїї, він був таким:

image

Але таким він став коли мені виповнився один рікSmile, до того він був ось таким:

image

Більш-менш звичного вигляду логотип компанії набув лише у 1987 році:

image

Далі змінювався лише девіз: у 1994

image

2008

image

і 2010

image

І ось тепер ходять чутки, що новий логотип буде ще мінімалістичнішим:

image

Можливо, більшість з вас навіть не помітили цих змін. Чи часто ми помічаємо як змінюються близькі нам люди з якими ми спілкуємось кожного дня? Зате вже через кілька років після закінчення школи побачивши однокласників ми думаємо “ну як же він змінився”! Так само і з Microsoft: кожного дня користуючись продуктами компанії ми сприймали ці зміни за належне, не спиняючи на них око.

Однак, тепер не помітити змін буде неможливо: з новим інтерфейсом Metro змінюється все: логотип і візкальний стиль компанії, веб-сайт, логотипи основних продуктів (з яких, до речі, зникла назва компанії – наприклад, Office замість Microsoft Office) і т.д.

image

 

Особливо мені подобається новий логотип WindowsSmile. До речі, зверніть увагу на центральну кнопку телефонів з Windows Phone 8:

image

Що ж, новий імідж Microsoft мені здається досить стильним. Це дійсно зміни на краще. Компанія дорослішає, вдосконалює існуючі продукти і розширює сфери присутності.

І якщо на початку року я з нетерпінням чекав на появу планшету від Google (Nexus 7),

image

то тепер вже починаю думати про Microsoft Surface.

image

Що ж, на сьогодні все. До зустрічі наступного тижня!

А якщо вом хочеться ще трохи поміркувати на тему ребрендінгу і еволюції візуального іміджу, ось вам ще кілька посилань:

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL