Symbian Anna: перші враження

Доброго дня, друзі мої!

Минулої п’ятниці (26.08.2011) оновлення Symbian^3 під назвою Symbian Anna нарешті стало доступним для мешканців нашої країни! Wow! Звичайно ж, я одразу оновив свій NOKIA C7.

Чесно кажучи, враження неоднозначні, однак плюсів більше, ніж мінусів.Smile І зараз я хочу поділитись з вами своїми думками щодо цього оновлення.

Перше, про що слід сказати – це традиційна для NOKIA легкість оновлення. Все просто: запускаємо програму ”Оновлення ПЗ”, яка завантажує пакет розміром 29 Мб, він автоматично встановлюється, телефон перезавантажується – і все! Встановлені програми, параметри телефону і додатків, поштові повідомлення, події в календарі, контакти, СМСки, історія дзвінків, і т.ін. – все залишилось на місці.

Єдине, що було втрачено – це розташування ярликів програм, які я колись порозкладав по текам. Все, що я перемістив до інших тек, опинилось в одній стандартній теці “Додатки”.

Після перезавантаження я на всяк випадок запустив “Оновлення ПЗ” ще раз, і одразу ж завантажились і встановились ще кілька оновлень з загальним розміром близько 100 Мб, і телефон ще один раз було перезавантажено.

Які зміни я помітив:

  • Нові округлі іконки. Виглядають непогано, однак, не завжди інтуітивно зрозуміло, яка іконка якій програмі відповідає
  • Новий веб-браузер. Чесно кажучи, дизайн попередньої версії мені подобався більше, однак, новий працює значно швидше…
  • Оновлені OVI Maps, OVI Store, Соціальний центр, Календар, Пошта та ряд інших програм
  • Розблоковані NFC-комунікації. Wow! Треба буде спробувати з моїми навушниками BH-505…
  • Анімація завантаження під час завантаження програм. Непогано, але не принципово
  • QWERTY-клавіатура у портретному режимі
  • Microsoft Communicator Mobile. Для мене це сумнівне нововведення, але, можливо, комусь стане у пригоді…

 

На жаль, я не побачив деяких фіч, які чекав – заставка для ланшафтного режиму так і не з’явилась, а робочих столів залишилось 3, а не 5, як було обіцяно.Sad smile

На мою думку, це був скоріше, пакет виправлення помилок і дрібних вдосконалень. Однак, завдяки йому чудова мобільна ОС стала ще кращою, а скоро (дуже скоро!) нас чекає оновлення до Symbian Belle! До речі, придивіться до її інтерфейсу – він точно вам щось нагадає!

 

Тож, NOKIA жива і її Symbian-смартфони ще довго будуть служити нам вірою і правдою і радувати своїми можливостями і швидкодією!

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL