Microsoft Office + Google Docs

Доброго дня, друзі мої!

Я вже не раз розповідав про Windows Live і те, яким чином ви можете отримати доступ до файлів, які там зберігаються, з програм Office 2010, а також Office Web Applications, які доступні там абсолютно безкоштовно.

image

Сьогодні ж мені хочеться розповісти про те, як навчити програми Office 2010 зберігати файли на Google Docs, а також спільно з колегами одночасно редагувати документи.

Мова в нас піде про чудове розширення для Microsoft Office 2003-2010 під назвою Google Cloud Connect. Ця штука, яка дійсно значно розширює функціонал Microsoft Office, з’явилась ще восени минулого року, однак насолоджуватись нею могли лише користувачі платних аккаунтів Google Apps.

І ось (о, диво!) ця чудова програма стала доступною для всіх, абсолютно безкоштовно!Працювати вона буде з Microsoft Office починаючи з версії 2003, який встановдено на машині з Windows XP або новішою версією ОС. Для роботи програми необхідно мати встановлений ,NET Framework хоча б версії 2.0 (скоріш за все, ви його вже маєтеSmile).

Завнатажити Google Cloud Connect можна звідси. Розібратись в опціях – не проблема, все зроблено дуже просто і зрозуміло.

У мене завантажити і встановити цю штуку вийшло чомусь лише з другої спроби, але тепер все Оk, і відкриваючи Word, Excel, або PowerPoint, я тепер бачу під ріббоном ось таку симпатичну панельку:

image

Тепер я можу зберігати документ не лише локально, але й на Google Docs, працювати над ним одночасно з колегами і т.д. Навчальні відео, з яких ви дізнаєтесь які саме можливості надає Google Cloud Connect, і як саме виконувати ті чи інші дії, можна подивитись тут. А тут ви можете почитати невеличкий огляд цього продукту від LiveBusiness.

Спробуте, впевнений, що вам сподобається!

P.S. Microsoft Office поступово отримує всі ті можливості, про які я міг лише мріятиSmile. От би ще PDF редагувати навчився (і тоді я перестану тримати на машині Open Office, який я запускаю всього кілька разів на рік – коли потрібно змінити PDF-документ)…

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL