Переносимо панель швидкого доступу Office на інший комп’ютер

Доброго вечора вам, друзі!

Те, про що я сьогодні хочу вам розповісти, стане в пригоді, перш за все тим з вас, хто має кілька комп’ютерів, і хотів би на кожному з них працювати в однаковому середовищі. Зокрема, мати на кожній машині однакові набори команд у панелі швидкого запуску (Quick Access Toolbar) Office 2010.

blog35

Звичайно ж, ви можете просто “руками” винести всі потрібні команди на панель на кожній машині. Однак, повторювати одні й ті ж дії кілька разів – це не наш метод. До того ж, нам навіть не потрібно нічого вигадувати – все робиться простим копіюванням файлів.

Сподіваюсь, ви знаєте, що таке Quick Access Toolbar. Не знаєте? Тоді просто зверніть увагу на рядок заголовку вікна будь-якої програми зі складу Microsoft Office. У його лівій частині ви побачите кілька іконок найчастіше використовуваних команд. Це і є панель швидкого запуску.

image

Якщо ж ви хочете додати до цієї панелі якісь команди, потрібні особисто вам, це також зробити дуже просто – достатньо лише клацнути на потрібній команді правою кнопкою миші, і обрати пункт Add to Quick Access Toolbar.

blog34

Як ви можете бачити зі скріншота, у панель швидкого доступу Microsoft Excel у мене додано команди для виклику майстра зведених таблиць та діаграм (Pivot Chart and Pivot Table Wizard) і роботи з даними у режимі форми (Form). Обидві команди були доступними у Excel 2003, а в версіях 2007 і 2010 їх просто сховали подалі від очей. Другий скріншот показує процесс виносу на панель команди для переходу в повноекранний режим.

А тепер уявіть собі, що ви сформували ідеальний набір найчастіше використовуваних команд і хочете перенести його на іншу машину. Зробити це – простіше за просте. Достатньо перейти до теки C:\Users\username\AppData\Local\Microsoft\Office і знайти там файли з розширенням .officeUI. Наприклад, для Excel це буде Excel.officeUI, для Word – Word.officeUI і т.д.

image

Якщо ж ви використовуєте Office 2007, розширення файлів буде іншим, а саме .qat. І ще один нюанс – якщо ви використовуєте Windows XP (сором!:-)), то файли панелі швидкого запуску слід шукати тут: C:\Documents and Settings\username\Local Settings\Application Data\Microsoft\Office.

Все! Просто копіюєте ці файли, і переносите на інші машини в ті ж теки, де вони лежали на еталонному комп’ютері. Просто, чи не так?

P.S. Про нюанси, які стосуються переносу панелі швидкого доступу Office 2007 під Windows XP ви можете почитати тут.

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL