Не просто слайди, а з веб-сайтами і твіттером!

Здоровенькі були!

Я щойно повернувся додому після чергового тренінгу, який, слід відмітити, знову провів “на відмінно”, і одра зу ж вирішив оновити мій блог.:-)

blog23

Сьогодні мені хотілося б нагадати, що ми живемо у час широкого поширення інтернету, і можливо, в той час, коли ви демонструєте свої слайди, хтось уже пише про це в твіттері. Інший сценарій – ви хочете показати на слайді “живі” повідомлення на певну тему, або реакцію твіттер-аудиторії на ваші слова. А може, треба продемонструвати веб-сайт, не перемикаючись до браузера, зі збереженням можливостей навігації, та й інтерактиву взагалі? Все можливо!

Колись я вже писав про розширення для PowerPoint під назвою LiveWeb. Ця чудова річ дозволяє впровадити у слайди “живі” веб-сторінки, і демонструвати роботу з ними без жодних проблем! Достатньо скористатись кнопками, які з’являються на вкладинці Insert:

image

Результат виглядає дуже непогано:

image

Але це веб-сторінки. А якщо треба впровадити у слайд твіттер? Для цього вже довгий час існують PowerPoint Twitter Tools, з допомогою яких можна не лише відображати на слайді повідомлення з твіттера, але й писати в нього прямо з PowerPoint, причому виглядає це також “на рівні”:

image

Однак, хоч мені і соромно це визнавати, мені так і не вдалось змусити цю штуку працювати у PowerPoint 2010.:-(

Тож, з цього становища я вийшов в інший спосіб, хоч, можливо, він і не настільки елегантний. Я просто впровадив у слайд веб сторінку з результатами пошуку за моїм ніком або певним хеш-тегом на Twitter Search. Вийшло не так гарно, як на попередньому малюнку, але терпимо:

image

До речі, під час виступу, дуже гарна ідея – домовитись з слухачами про хеш-тег для обговорення вашого виступу, і виводити на окремий екран в режимі реального часу повідомлення з даним тегом.

А ще зверніть увагу на сервіс Poll Everywhere. З його допомогою ви зможете організувати опитування аудиторії через твіттер прямо під час виступу. Цікаво, чи не так? На жаль, на відміну від попередніх інструментів, Poll Everywhere – штука платна. Безкоштовний варіант сервісу дозволяє використовувати його лише для групи з численістю не більше 30 осіб.:-( Хоч, в багатьох випадках цього буде абсолютно достатньо.

image 

Ну що ж, ось і все. Тепер ви зможете зробити свою презентацію справді соціальною!

А які сервіси і інструменти соціалізації PowerPoint відомі вам? Можливо, я щось пропустив?

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL