Ще один спосіб робити нотатки на робочому столі

Доброго вечора, друзі!

Колись я вже писав про секрети використання стандартної програми Windows 7 під назвою Sticki Notes. Там же я згадував про безкоштовну Simple Sticky Notes,  які пропонують більше можливостей форматування тексту записів. Ця програма дійсно непогана, я перевірив це на власному досвіді, встановивши її на робочому (викладацькому) комп’ютері в своїй лабораторії в коледжі.

blog20

Подібних програм на ринку предостатньо, і я вважав, що здивувати мене функціоналом жодна з них вже не зможе. А нещодавно мені на очі потрапила ще одна програма такого роду, яка має кілька унікальних можливостей, про які я вам хотів би зараз розповісти.

Мова в нас піде про програму IQ Notes, яка також абсолютно безкоштовна, і має кілька дуже цікавих функцій.

Виглядає програма майже так само, як і її конкуренти, однак, вікна наліпок мають панель інструментів, яка містить все необхідне для форматування тексту, і навіть трохи більше.

image

Особливо слід відмітити кнопку для вставки поточної дати/часу – це одна з тих фіч, яка мені буває потрібна дуже часто. А якщо відкрити вікно властивостей запису (відповідна кнопка знаходиться перед кнопкою з злображенням олівця), вас чекає перше здивування – крім звичних параметрів ви можете задати також відображення запису за таймером, і таким чином користуватись програмою як своєрідним будильником.

 image

А ще ви можете співставити замітку з контактною інформацією (вкладинка Address), і навіть захистити її паролем (вкладинка Protection). А якщо натиснете на кнопку випадаючого меню у правій частині панелі інструментів, ви здивуєтесь вдруге – так багато можливостей перед нами відкривається.

blog18

По-перше, ви можете зберегти вміст запису у вигляді текстового файлу. По-друге – відправити запис за e-mail. А ще є можливість використовувати записи для відслідковування витрат (Expense Tracking) і навіть (УВАГА!) прикріпити наліпку з записом до вікна певної програми (Attach Note…), так що вона буде автоматично відображатись коли ви звпускатимете обрану програму. Оце сюрприз!

А ще зазирніть до вікна User Options, яке можна відкрити обравши однойменний пункт контекстного меню іконки програми у системному треї. Походивши по вкладинкам цього вікна ви здивуєтесь втретє – настілька багато опцій тут можна налагодити.

blog19

Наприклад, на вкладинці Notes ви можете налагодити режим обміну записками між користувачами, і ті дії, які повинна виконати програма у разі отримання нового запису.

А на вкладинці Synchronization ви зможете налагодити синхронізацію записів між усіма вашими комп’ютерами через FTP-сервер. Чудово, чи не так? Наліпки, які мають власні засоби синхронізації! Просто супер!

Нагадую, завантажити IQ Notes можна тут. Спробуйте! Впевнений – вам сподобається!

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL