Від Excel до Windows – використовуємо клавіатуру

Сьогодні мені хочеться розповісти вам про ще два корисних клавіатурних скорочення, які обов’язкого стануть вам у нагоді.Тільки на цей раз вони стосуються не Microsoft Excel, а Windows.

image

Обидві клавіші я використовував з часів Windows Vista, однак, нещодавно виявив, що більшості моїх студентів вони невідомі.

Що ж, почнемо. Оскільки в цьому світі немає нічого ідеального, навіть під Windows програми інколи “глючать”, і аби скінчити їхні муки, доводиться “вбивати” процес через Tasl Manager. А згадайте, як ви звичайно викликаєте “диспетчер задач”? Через Ctrl+Alt+Del? Але ж це так незручно – доводиться ще вибирати відповідну опцію на екрані, який з’являється після натиснення клавіш!

Проте, розв’язати цю проблему дуже просто – скористатись “прямим” клавіатурним скороченням для виклику диспетчера задач, а саме Ctrl+Shift+Esc. Спробуйте!

image

До речі, ця комбінація працює і в більшості програм, які мають свій власний вбудований диспетчер задач (наприклад, в Chrome).

Інша корисна “клавіша” для декого з вас, можливо не здасться корисною, оскільки її призначення – показати всі ваші гаджети робочого столу поверх всіх вікон. Просто натисніть Win+G!

image

Аби знову прибрати гаджети геть з очей, клацніть лівою кнопкою миші в будь-якому місці екрану. От і все.

Нагадую, якщо вам не вистачає гаджетів, які ви отримали разом з Windows, нові гаджети ви можете отримати тут.

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Коментарів: 2 »

 
 

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL