Потрібен календар?

Досить часто виникає потреба швидко підготувати і роздрукувати календар на поточний рік або місяць. Хтось використовує для цього графічні програми, які досить часто мають подібний функціонал, хтось користується онлайновими сервісами для генерації календаря типу http://www.myfreecalendarmaker.com/, http://incompetech.com/beta/cal-monthly/, або завантажує шаблони з http://www.vertex42.com/calendars/. Хтось, можливо, згадає про Office Online:-) і почне шукати шаблони там – http://office.microsoft.com/en-us/templates/results.aspx?qu=2010+calendar&sc=4&av=ZXL.

А сьогодні я випадково наткнувся на безкоштовну програму, яка здатна генерувати календарі на рік, або для вказаного діапазону дат, і зберігати їх у форматі Microsoft Excel. Зветься вона XLCalendar (http://www.ljzsoft.com/excel-calendar.htm), виглядає дуже просто, однак чудово виконує свої функції.:-)

image

Роботу програми засновано на шаблонах, які містяться на диску у  C:\ProgramData\LJZsoft\XLCalendar\template, що дозволяє легко розширювати можливості пакету, додаючи або редагуючи стандартні календарі. Текстові файли з описом святкових дній лежать тут же – C:\ProgramData\LJZsoft\XLCalendar\holiday. Ні України ані Росії там немає, однак це не є проблемою – свята можно “прописати” і самому.:-) А якщо покопирсатися у файлі C:\Program Files (x86)\LJZsoft\XLCalendar\XLCalendar.ini, та ini-файлах, які лежать поруч з шаблонами, можна змінити назви місяців, днів і т.д на більш звичні для нас.

imageОтак, трохи допрацювавши безкоштовну програму, можна отримати легкий, простий і зручний інструмент для повсякденного використання. Спробуйте!

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Коментарів: 2 »

 
 

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL