Як і навіщо я подорожував до Лондона й назад

Доброго дня вам, друзі!

Думаю, не тільки в мене останній місяць року був просто шаленим – купа тренінгів, грип:-(, пари в коледжі, дистанційне навчання, збирання документів для отримання британської візи, підготовка в шаленому ритмі (оскільки часу за всіма іншими справами майже не залишилось) до іспиту на отримання статусу авторизованого інструктора Amazon…

image

В Британії я все ж таки побував, а повернувшись поринув у нові турботи – дистанційний тренінг, іспити на третьому курсі, методрада, рада керівників груп, робота з дипломниками, настанови практикантам… Сьогодні в коледжі робочий день (за понеділок), однак, “мій” третій курс вже на канікулах, тож я маю трохи часу аби розповісти вам навіщо я літав до Лондона, які застосунки допомогли мені в цій подорожі, я яким були результати цієї подорожі.


Маєте запрошення? Спочатку  отримайте візу…

Оскільки ми вже кілька разів подорожували Європою, й навіть до безвізу не мали проблем з отриманням шенгенських віз, я й не думав, що віза до Великої Британії – це проблема. Однак, виявилось, що це ВЕЛИКА проблема – отримати британську візу, виявляється, набагато складніше аніж, наприклад, візу у США! Якщо ви плануєте відвідати Британію, я раджу скористатись послугами компанії-посередника (їх зараз чимало), яка допоможе вам підготувати пакет документів, виконати переклади, зареєструє на прийом до візового центру, проконсультує з усіх питань. Інший варіант (мені порадив його мій турагент) – придбати пакетний тур до Лондону – так отримання візи буде легшим.

Кілька порад:

  • робіть нотаріально завірені копії всього (внутрішній та закордонний паспорти (можливо, попередній закордонний паспорт, який ви залишили собі для полегшення отримання віз), свідоцтва про шлюб, свідоцтва про народження дітей, документів на право власності на нерухомість)
  • якщо ви ФОП – теж надайте всі виписки, плюс, податкові декларації за два минулі квартали
  • довідки з банку беріть лише з “мокрими” печатками – довідки з факсимільними печатками, згенеровані в Приват-24, не приймаються!
  • довідки з банку необхідні як консолідовані, так і з деталізацією всіх операцій за останні півроку!
  • на одному з рахунків у вас має бути сума, еквівалентна $1000 (я просто подав довідку про кредитну карткуSmile)
  • також з основного місця роботи необхідно взяти довідку про те, що ви там працюєте, на якій посаді, і яку зарплатню отримували за останні півроку – теж з “мокрою” печаткою!

У візовому центрі мене здивувала кількість людей, які подають документи – разом зі мною було десь з 50 осіб! Електронна черга, досить зручні крісла для очікування, однак, часу це зайняло чимало – близько трьох годинSad smile Співбесіди не було (в Україні рішення про надання візи не приймають – всі документи відправляють до Польщі в електронному вигляді) – просто сканують всі документи, дають розписатись у кількох бланках, фотографують з кількох ракурсів, беруть відбитки всіх пальців…

Незважаючи на те, що для мене замовили прискорену (пріоритетну) процедуру розгляду документів, про те, що візу таки дали, я дізнався буквально за пару днів до від’їзду.

Технології у кишені або як дістатись Лондона і де там зупинитись

Організатори придбали для мене квитки на літак. Туди – з “Міжнародними авіалініями України”, назад – з Wizz Air. Для обох рейсів я встановив відповідні мобільні додатки (МАУ, Wizz Air), з допомогою яких ще напередодні поїздки до Борисполя зареєструвався на рейс, придбав місця підвищеного комфорту (біля аварійного виходу, аби мати місце для нігSmile), Wizz Priority, і отримав змогу переглядати посадкові талони прямо в додатку (про всяк випадок я їх також роздрукував, однак, це не знадобилось). Тож і туди й назад я летів досить комфортно. Назад, правда, рейс затримали майже на годину, однак, прилетів до Києва він всього з 15-хвилинним спізненням.

Житло бронював через додаток Booking.com – знайшов досить доступне (як за лондонськими мірками)  місце за 15-20 хвилин пішки від офісу Amazon – Lonsdale Hotel. Забронював, а потім начитався негативних відгуків і злякався. Однак, в реальності все виявилось непогано – досить великий номер, з двоспальним ліжком, маленьким але пласким телевізором з купою каналів, столиком, стільцем, тумбою, вішалкою для одягу, виходом на вузький балкон, а також душовою кабіною та раковиною для вмивання. Інтернет – теж був, без реєстрації й досить швидкий навіть для перегляду онлайнового HD-відео. Єдиний недолік – туалет на поверсі. Однак, зважаючи на втричі нижчу, аніж у сусідніх готелях, вартість номеру, розумієш, що це насправді лише дрібна незручність, на яку можна не зважати! До речі, бронюючи житло через Booking.com ви також отримуєте знижки на відвідування різноманітних пам’яток та атракцій!

Також я ще вдома придбав собі квитки на автобус від аеропорту Гетвіка до Лондона і оплатив трансфер від офісу до аеропорту Лутона. Допоміг мені це зробити додаток GetYourGuide. По прильоту я просто підійшов до стійки National Express, дав просканувати QR-код в додатку і отримав квиток на автобус. Щоправда, знайти зупинку автобуса було непросто, однак, я запитав у охоронця і він направив мене куди слід. Зворотній трансфер – теж просто – за два дні до відльоту з Лондона я зателефонував за номером, вказаним у додатку й підтвердив свій трансфер, а мені сказали о котрій годині чекати водія (за 15 хвилин до цього часу мені також прислали ім’я, фото, номер телефону і опис машини водія). Щоправда, водій заблукав у Лондоні, проте, охоронець з офісу Amazon допоміг мені його знайти, тож до аеропорту я також доїхав з комфортом.

Інші додатки, які мені допомогли – це Google Trips, Google Maps та Uber. В Google Trips дуже зручно занести всі свої бронювання (авіарейси, житло тощо), нотатки та місця, які ви плануєте відвідати, й мати все під рукою (ви навіть будете отримувати підказкиSmile).

Про Google Maps довго розповідати не варто – цей додаток просто необхідний в кожній мандрівці (навіть рідним містом). Єдине, що хочу відмітити – виїжджаючи за кордон доречно буде зберегти оффлайнову карту місцевості, куди ви вирушаєте.

Uber також реклами не потребує – це просто найзручніше таксі – і в Києві,  і в Лондоні!

Не слід забувати також про Google TranslatorSmile та оффлайнові словники.

Ще дві поради наостанок:

  1. не полініться напередодні поїздки зайти у Приват-24 і повідомте банк про те, в який період часу і де ви будете перебувати за кордоном (в налаштуваннях карт, які ви плануєте брати з собою) – це потрібно аби карта випадково не була заблокована при спробі оплати. Я це зробив і ніяких проблем не мав – скрізь платив картою (безконтактно). Я знаю, що хтось має проблеми з картами Приватбанку навіть бронювання через booking.com, однак, у мене ніяких проблем не було – все працювало як годинник. Мій банк знову підтвердив, що він краший! До речі – ось кілька порад від банку для мандрівників.
  2. якщо ваш оператор мобільного зв’язку – Vodafone, активуйте послугу “Роумінг як вдома” – з нею міг нормально спілкуватись телефоном з дружиною та донькою й без проблем користувався мобільним інтернетом (мої колеги з цим мали проблеми).

Що я там бачив? Які враження отримав?

А майже нічогоSad smile – з ранку до вечора я був на заняттях, а після них – готувався до наступного дня. Одного разу я трохи прогулявся до Лондонського мосту і все. Взагалі, Лондон мені сподобався. Дуже сподобались каси самообслуговування в супермаркетах та можливість самостійного замовлення в фастфудах, безконтактна оплата в таксі.

Офіс Amazon теж справляє враження. Трохи збентежило, що дорогу всі переходять там де це їм спаде на думку – ніхто не зважає на сигнали світлофорів (хоч водії, навіть знамениті двоповерхові автобуси, зупиняються і чекають). Ще вразила кількість людей, одягнутих в класичному стилі, і те, як старовинні будівлі поєднуються зі скляними хмарочосами офісних центрів. Взагалі, я дуже жалкую, що у мене не було парочки днів аби погуляти – наприклад, вирушити в тур Warner Bros, присвячений Гарі ПоттеруSmile або просто побачити Біг Бен чи відвідати Британський музей (готель був розтащований поруч з ним, однак часу на його відвідини я так і не знайшов)…

В будь-якому разі, Лондон мені сподобався – це гарне місце для життя, хоч і трохи надто дороге.

Навіщо я туди іздив?

Не так давно я писав, що склав іспит на отримання статусу AWS Certified Solution Architect Associate. Так от, це була лише перша сходинка до статусу Amazon Autorized Instructor.

До Лондона я літав аби взяти участь в очному фінальному іспиті. Хочу відмітити, що іспит був дуже серйозний – це був не ТТТ (тренінг для тренерів), а саме іспит – перевірка того, чи зможуть кандидати наступного ж дня після заходу провести цей тренінг самотужки. Я не можу розповідати деталі, лише натякну, що перевіряли не лише здатність викладати матеріал як зі слайдами, так і “на пальцях”, а й знання сервісів AWS, розуміння основних концепцій, практичні навички та вміння. Три дні проминули як один, я був напружений як струна, проте, для мене це була фантастична можливість побачити себе та оцінити свій стиль викладання зі сторони студента, поспілкуватись з колегами та отримати від них зворотний зв’язок. Це були чудові три дні і я дуже вдячний за них нашому тренеру – Арлен, ти кращий! На жаль, з чотирьох учасників (окрім мене були ще претенденти з Британії, Франції, Македонії) пройшли це випробування лише двоє з насSad smile.

Змусив понервувати й той факт, що результати не повідомлялись одразу – лише після заходу, окремим листом кожному учаснику. Тож кожен з нас (принаймні для мене це було так) поїхав з Лондона з думкою на кшталт “мабуть, я не пройшов”. Саме з такою думкою я приїхав до аеропорту Лутона, вирішив пообідати у Burger King, отримав своє замовлення, розгорнув сендвіч, коли побачив що світиться індикатор подій на телефоні. Розблокувавши телефон я побачив листа “Вітаємо! Ви пройшли випробування й задовольняєте вимогам до авторизованих інструкторів…” Я так підстрибнув на радощах, що мало не перекинув склянку з колою! Wow! До речі, у відгуку від тренера був пункт для мене, що “слід пам’ятати, що не в кожну тему слід заглиблюватись”Smile

Так що тепер я – єдиний в країні авторизований інструктор Amazon, й готуюсь до свого першого курсу в цій ролі, а компанія Softprom by ERC (від якої я, власне, й літав у Лондон) – єдиний в країні тренінг-партнер, який надає авторизовані послуги з навчання AWS. А з нового року я планую скласти ще девелоперський іспит аби розширити асортимент тренінгів, які я можу викладати…  

Що ж, на цій позитивній ноті я хотів би закінчити свою розповідь. На сьогодні у мене все. Якщо нічого не завадить – зустрінемось за тиждень, друзі! Бережіть себе! З наступаючими святами вас!

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Коментарів: 3 »

 
  • Забув додати, що дата й час в налаштуваннях телефону мають бути ‘Автоматично’ – тоді й на телефоні й на годиннику буде правильний місцевий час де б ви не знаходились. І ще одне – подбайте про подовжувач з британською вилкою. Я подбав, і під час заходу до мене підключались ще два учасники

  • [...] (отримати візу – це просто жахливо важкий квест) і отримав статус авторизованого інструктора AWS. Ще один, трохи смішний, момент – під час тренінгів для [...]

  • [...] (отримати візу – це просто жахливо важкий квест) і отримав статус авторизованого інструктора AWS. Ще один, трохи смішний, момент – під час тренінгів для [...]

 

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL