Презентації для студентів-програмістів

Доброго дня вам, друзі!

І знову мене захопила й понесла нестримна течія – купа справ, тренінгів, лекцій підготовка до семінару для отримання тренерського статусу з AWS, сертифікація зі SCRUM, конкурс талантів в коледжі (для якого довелось не тільки написати сценарій, а й зняти невеличкий 4-серійний “міні-серіал”), святкування Дня студента, виховні години-бесіди зі студентами…

image

Саме про останні я й хотів з вами поговорити. А точніше – поділитись слайдами, які я готував для цих бесід – можливо, комусь вони теж стануть в нагоді. Справа в тому, що я завжди намагаюсь говорити про щось цікаве, корисне й актуальнеSmile От і цього разу я говорив про IOTA та мікроплатежі, безпеку в мережі та онлайн-репутацію, і про тенденції ринку праці та підходи до навчання.


ІОТА в навчальному процесі

Огляд IOTA – криптовалюти для Інтернету речей, можливості розрахунків та “майнингу”, і як її можна застосувати в навчальному процесі.

Як поводитись в Мережі і чого робити не треба

Про мережевий етикет, засоби захисту своєї анонімності, що робити, якщо ви стали жертвою шахраїв, як дбати про свою репутацію в Інтернеті та які інструменти для її перевірки існують. Це оновлена версія моїх слайдів дворічної давності – з новими інструментами та деякими змінами.

Вчитися, аби не стати жертвою АІ

Яким професіям загрожує стрімкий ріст технологій штучного інтелекту, як вчитися, аби залишитись затребуваним і через п’ять або десять років, що робити, якщо “наука не дається”, а чи варто взагалі вчитись на “айтішника”?

Ось такі бесіди ми проводили зі студентами моєї групи першого курсу та зі студентами третього курсу, в яких ми на пару з дружиною “ведемо” аж чотири дисципліни – Дискретну математику, Теорію алгоритмів та структур даних, Об’єктно-орієнтоване програмування, Основи програмної інженерії, й є також керівниками практик та дипломних проектів, тож бачимось дуже частоSmile

Зупинятись на цьому я не буду – до кінця року хочу ще розповісти про дослід Юнга (перша вища освіта дає про себе знати) та інші докази нереальності навколишнього світуSmile, однак, на сьогодні у мене на цьому все, тож я, як завжди, кажу вам “до побачення”!

До зустрічі за тиждень (дуже на це сподіваюсь), друзі!
Хай вам щастить!
Бережіть себе та своїх рідних, не переохолоджуйтесь, і не хворійте!

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

1 коментар »

 
 

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL