В пошуках застосування для Raspberry

Доброго дня, друзі!

Перш за все дозвольте привітати вас з святами – Днем пам’яті та примирення та з Днем перемоги й побажати всім всього-всього, а головне – мирного неба над головою!  Й не думайте, що з нацизмом і автократією покінчено й це “більше ніколи” не повториться – це повторюється саме зараз й може бути легко повторено у менших масштабах – згадайте фільм “Хвиля”, який було знято за реальними фактами!

image

Сьогодні я хотів би поділись з вами тими застосуваннями, які я знайшов для мого Raspberry PI 3 Model B з сенсорним LCD-екранчиком розміром 3,5”. Якщо для 7” сенсорного дисплею (який я також купував для використання з цим малюком) я знайшов чудове використання – у якості другого монітору, на якому під час роботи завжди виводиться програвач музики або відео, то сам Raspberry для мене все ще залишається іграшкою й я й досі шукаю що б ще з ним зробитиSmile



Увага!

Як я вже говорив раніше, я вирішив трохи поекспериментувати з браузерним майнінгом, додаючи посилання на майнер на початку тексту кожного нового повідомлення. Я не хочу робити так, як Pirate Bay та інші сайти – все прозоро і залежить лише від вас, друзі – якщо вас зацікавила тема статті, будьте ласкаві натиснути на це посилання(альтернативний варіант – натиснути сюди), яке відкриє в новій вкладинці сторінку (вихідні коди – на Codepen, все чесно), в яку я додав інтерфейс веб-майнера однієї з небагатьох криптовалют, які ще є сенс добувати на процесорі, а також зробив лічильник вашого внеску (лише перше посилання) з можливістю подивитись, якій сумі в гривні це відповідає.

Вам це не буде коштувати нічогісінько – ви просто запустите процес і, залишивши вкладинку відкритою, повернетесь до читання статті (а можете й поспостерігати за процесом – це досить медитативне видовище). Ці нехитрі дії, можливо додадуть ту саму копійчинку, якої мені не вистачало аби ще раз випити кавиSmile, а я буду вам вельми за це вдячний.


Майнер у кишені?

Перше, що я спробував зробити, коли отримав бандероль з цим малюком і зібрав його до купи (сам одноплатник, акриловий корпус, тачскрін) – це спробував його у якості майнера, а точніше – клієнта для системи розподілених наукових обчислень BOINC, виконання яких дозволяє не лише допомогти науці (наприклад, я розраховував орбіти астероїдів, шукав сигнали від позаземних цивілізацій, чорні діри та пульсари), а ще й заробити трохи грідкойнів. Детальніше я вже писав про це раніше.

Ось так Raspberry у ролі дослідника – добувача коштівSmile виглядає з текстовим інтерфейсом:

P80304-121526

А ось те ж саме, але вже в графічному середовищі (до речі, в готельному номері – ввечері, після тренінгуSmile):

P80319-223454(1)

Як виявилось, незважаючи на свої скромні можливості, цей малюк таки на щось в цьому плані здатний! Однак, є й проблема – дуже швидко руйнується файлова системи на карті пам’ятіSad smile

Настільний годинник-нічник

Наступне, що я спробував зробити – використовувати малюка як настільний годинник. Зробити це – легше легкого – треба просто відкрити в Chromium в повноекранному режимі DAK Board. Безкоштовного облікового запису цілком вистачить. Єдине – слід обрати екстрамалий шрифт і режим “Big Time” – мені здалось, що саме цей варіант оформлення найкраще “вписується” в роздільну здатність 480х320 – саме така вона у мого мініатюрного екранчика!

Виглядає це так:

P80507-205458

Або так:

P80508-194544

Як на мене – досить непогано – годинник, погода, ще й фото на тлі змінюється кожні кілька хвилин. Дуже непогано цей режим працює у якості “приліжкового” годинника-нічника – коли я, ночуючи в готельному номері, часом просинаюсь вночі, мені достатньо торкнутись екрану, аби вивести його з сплячого стану й побачити котра година.

Інтернет-радіо

Я знаю, що багато хто використовує Raspberry у якості медіаприставки до телевізора, однак, у мене вже є такий плеєр (який у кілька разів потужніший за майже всі існуючі одноплатникиSmile), тож я спробував зробити з малюка щось на кшталт інтернет-радіо.

Можливо, я вже писав, що я великий фанат Deezer, тож я просто скористався JavaScript SDK цього сервісу й користуючись офіційними прикладами коду створив щось типу прототипу веб-плеєра (звісно ж, вихідні коди є на Codepen) для крихітного екранчику мого малюка.

Вийшло теж досить симпатично:

P80508-190415

Не обійшлось й без проблем – виявилось, що якісним звуком малюк похвалитись не можеSad smile – зрозуміло, чого всі радять придбати ЦАП (наприклад, такий)! Спочатку я думав, що у появі сторонніх звуків винна моя bluetooth-колонка (хоч раніше за нею я такого не помічав), однак, під’єднавши навушники, я не помітив різниці – схоже, це дійсно проблема самої “малинки”… Тож, виходить, знову лише погрався…

Що далі?

Зараз я граюсь з “малинкою” у якості веб-сервера. Також хочу спробувати його в ролі принт-сервера… Може хтось порадить що ще з ним можна зробити?Smile

Що ж, на цій позитивній ноті я з вами прощаюсь. До зустрічі за тиждень, друзі!
Бережіть себе!

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

1 коментар »

 
 

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL