Інтерактивна дошка – економ-варіант

Доброго вечора, друзі!

Минулого року я придбав для своєї аудиторії в коледжі інтерактивну дошку. Не одну з тих “справжніх” інтерактивних дошок, які надають функціонал “все в одному”, не потребують танців з бубном аби змусити їх працюватиSmile, однак і коштують просто шалені гроші, а дешеву – просто комплект з інфрачервоної камери та двох іфрачервоних маркерів. Придбав, звісно ж, на Aliexpress (до речі, встиг зробити це ще тоді, коли курс долара був 8 гривень).

image

А пару тижнів тому я нарешті стаціонарно встановив цей пристрій в аудиторії, тож тепер хочу поділитись досвідом використання цього корисного наочного приладдя.


З чого все почалось

Перш за все, хочу розповісти передісторію цієї покупки. Справа в тому, що колись у мене вже була ідея зробити щось подібне своїми руками. Я прочитав всю документацію cтосовно створення такого пристрою на базі контролера wiimote (тут, тут, тут, а ось і відео), придбав на DX.com сам контролер, разом з студентами ми зробили один маркер, а потім придбали два фабричних на WiiTeachers… В результаті ж виявилось, що в умовах нашої добре освітленої аудиторії працювала ця штука м’яко кажучи поганенько, і все придбане потрапило до шухляди вчительського столу – до кращих часів.Sad smile Зараз одна з моїх дипломниць намагається довести цю штуку до придатного до використання стану – можливо, в неї щось вийде…

Наступною спробою було придбання порівняно дешевого інфрачервоного  пристрою на aliexpress:

image

Ця штука, коли я нарешті її дочекався (посилка загубилась на пошті, тож продавець відсилав її повторно – з кур’єром) запрацювала одразу і досить непогано, тож ми з дружиною вирішили встановити її стаціонарно.

 

Програмне забезпечення

В комплекті з пристроєм ми отримали “фірмову” програму eNote, яка має багато цікавих можливостей, зокрема багатокористувацький режим (вчитель – учні), однак, не надто інтуітивно зрозуміла, працює трохи повільно, а деякі функції (наприклад, підтримка офісних документів) не працює взагалі (відображається повідомлення “помилка вбудованого офісу”Sad smile).

В принципі, з недоліками можна було б змиритись, однак я вирішив пошукати щось краще, і ось що знайшов:

  • eBeam Scrapbook – досить відома у вузьких колах програма, я б сказав навіть, справжній монстр в плані функціональності, однак, знову ж таки не надто швидкийSad smile і з досить громіздким інтерфейсом, тому ми поки що думаємо – видалити цю софтинку, чи дати їй другий шанс.Smile

    image

  • Open Sankore – безкоштовне ПЗ для інтерактивної дошки, яке окрім стандартних можливостей містить також купу ілюстративного матеріалу, інтерактивних навчальних демонстрацій тощо.Виявилось, ця річ швидша і зручніша за рідний eNote. На разі це наш основний інтсрумент.

    image

  • також ми пробували Popplet – це не ПЗ для інтерактивної дошки, а веб-додаток для створення своєрідних ментальних карт або структурних схем чи планів-конспектів. Виглядає непогано, можливо, почнемо активно використовувати.

    image

Текст на дошці ми пишемо від руки, а для введення друкованого тексту використовуємо безкоштовну віртуальну клавіатуру для Windows – вона виявилась кращою за стандартну.

Дещо цікаве з теми інтерактивного навчання та відповідного ПЗ можна почитати також тут і тут. Ми ж особисто “свій” інструмент для навчання вже знайщли – це Open Sankore. Проте, цікаво було б знайти якийсь зручний веб-додаток для дошки – щось на кшталт awwapp, тільки функціональніше. Що ж, будемо шукати…

На цьому на сьогодні все.

Якщо ви можете порадити якусь цікаву програму або сервіс для використання з інтерактивною дошкою, я буду вам дуже вдячний.Smile

До зустрічі за тиждень! Хай вам щастить!

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Коментарів: 2 »

 
  • Крутая доска! Таких как раз не хватает в высших учебных заведениях, даже в европейских вузах используют мел и доску =) А было бы не плохо в разделе на подобии http://seka.com.ua/ucheba-v-polshe/preimushhestva-obucheniya/ написать что мол мы имеем интерактивную доску идите к нам )))

    • Да, штука просто отличная!
      Вчера попробовал многопользовательский режим, когда два человека пишут на доске одновременно. Очень понравилось, появилась куча идей по этому поводу:-).
      Теперь надо начинать готовить комплекты интерактивных демонстраций по каждому предмету…

 

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL