Тренуємось з мішком

Доброго дня вам, друзі!

Сьогодні я хочу розповісти про нещадавнє поповнення в моєму арсеналі спортивного спорядження, а саме про мішок для піску, або як зараз модно називати такі речі, sandbag.

image

Ця штука в мене недавно, і я лише починаю використовувати її в своїх тренуваннях, але вона мені подобається.Smile Сподіваюсь, сподобається й вам.


Що воно таке?

Як зрозуміло з назви, сендбег – це дійсно мішок, наповнений піском. Замість піску можна використовувати щебінь, металевий дріб, рис, гречку, навіть картоплюSmile.

“Фішка” тренувань з мішком – в його непередбачуваностіSmile. Мішок не має постійного центру ваги і працювати з ним набагато складніше, аніж з штангою такої ж ваги. Переваг навіть і не злічити, проте, ось найголовніші з них:

  1. доступність – навіть, якщо ви не бажаєте витрачати гроші на фірмовий сендбег, ви можете зробити його власноруч. А вже знайти пісок – це зовсім не проблема!
  2. легко регулювати навантаження – просто досипте піску!
  3. ви можете тренуватись з мішком де завгодно – вдома, на дачі, під час відпочинку на морі – аби було чим його наповнити!
  4. мішок – це чудове доповнення до інших видів тренувань, тренуючись з ним ви відчуєте, що гантелі та штанга такої ж ваги для вас більше не є навантаженням!
  5. цілий ряд нових, незвичних і цікавих вправ, які можна виконувати лише з мішком!
  6. тренуватись з мішком – дуже просто, а в мережі можна знайти купу статей, відео, готових програм тренувань.

Де взяти?

imageУ найпростішому випадку ви можете використати кілька мішків з під цукру або інших сипучих продуктів, помістивши їх один в оден, наповшивши піском та міцно зав’язавши горловину. Непогану статтю про те, як зробити собі сендбег, ви можете знайти за цим посиланням. До речі, там же описано й методику тренувань з ним! А ось – подібний матеріал російською.

Естетичніший варіант – це стара сумка, всередину якої ви вміщуєте кілька мішків з піском. Переввага цього варіанту – не лише кращий зовнішній вигляд, а й ручки, за які можна піднімати такий “снаряд”.

Найдорожчий, але гарантовано міцний та естетичний варіант – придбати сендбег промислового виготовлення. Тут вам і чудовий вигляд, і міцність, і зручні ручки.

Я досить довго розглядав сендбеги на aliexpress, проте мене не влаштовували ані вартість, ані тривалість доставки. Тож я вирішив пошукати в Україні і (ура!) знайшов чудового вітчизняного виробника спортивного приладдя – Олександра Медвєдєва. В магазині Medved Sport я й придбав чудовий мішок (розмір L) камуфляжного кольору.

image

Виготовлений він дуже якісно, тканина, нитки, ремені виглядають міцними, багато ручок, всередині – три мішки для піску з подвійною системою липучок. Вартість – теж радує, продавець вийшов на зв’язок одразу ж після замовлення, а після оплати дуже оперативно вислав товар, чекати не довелось. Одним словом, я дуже задоволений.Smile

Окрім великого розміру, ви можете придбати також малий (S) і надвеликий (XXL). Також з сайту можна завантажити безкоштовний посібник з вправ з мішком.

А ще в них є болгарські мішки, тренувальні петлі, медболи… – купа цікавого. Петлі, до речі, мало не втричі дешевші за оригінальні TRX, а якість, впевнений, – не гірша. Так що я вельми рекомендую Medved Sport, як не тільки чудовий магазин, а й джерело натхнення і наснаги до тренувань!Smile

 

Як тренуватись?

Я вже згадував про посібник від Medved’а. Також непогану книжку підготували колеги з Sandbag Fitness – вона містить опис 44 вправ та програми тренувань, розрахованої на 30 тижнів. У них в блозі також багато користної інформації.

Вже згадані вище статті (1 і 2) – теж містять непогані для початку тренувань програми вправ. Також раджу почитати “7 статей для фанатів сендбегу” і “3 основні помилки при тренуваннях з мішком”.

Youtube теж допоможе:


І взагалі, було б бажання! Врешті-решт – просто застосуйте свою фантазію!Smile

Що ж, на цьому все.

Тренуйтеся, гартуйте тіло й дух, проте без фанатизмуSmile – бережіть себе.

До зустрічі за тиждень!

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Коментарів: 2 »

 
  • Pavlofox says:

    Класна ідея!
    Я колись пробував зі звичайним мішком картоплі тренуватись та невеликою колодою дерева – незвичне навантаження на м’язи.

    • Так, надзвичайно вдало підібране слово:-) – саме “незвичне” навантаження.
      Я зараз всі вечірні тренування проводжу лише з мішком і теж відчув як це круто!

 

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL