Робимо нотатки …в браузері

Доброго вечора, друзі!

Пробачте, що довго не писав нічого нового – після повернення з тренінгу у мене видався дійсно пекельний тиждень – купа лекцій у коледжі, безліч “побутових” справ, які потребували як часу, так і фізичної праці, треба було підготувати декілька важливих документів і презентацій, і про тренування також не забутиSmile.

image

І ось, нарешті, у мене знайшлась вільна хвилинка аби почастувати вас чимось цікавеньким.

Сьогодні я розповім вам як перетворити ваш браузер на …простий текстовий редактор.


Використовуємо готові рішення

Звичайно ж, існує безліч розширень-записників для нашого улюбленого Chrome. А деякі з них навіть вміють працювати і в оффлайні – наприклад, я певний час використовував Quick Note – це справжній нотатник з можливостями пошуку і списком нотатків.

image

А якщо вам потрібна “важка артилерія”, то згадайте про EverNote, Simplenote, SpringPad або  Wiz Note. Кожен з перелічених сервісів може використовуватись через веб-інтерфейс, має безліч клієнтів (в тому числі більшість з них мають і розширення для chrome). Мій фаворит – Evernote, хоч клієнти інших сервісів також встановлені на моєму трансформері.Smile

Робимо “власноруч”

Існуючі програми – це, звісно, добре, однак не для нас. Ми як справжні гіки любимо “покопирсатись під капотом”, зробити щось самотужки, розібратись як і чому усе працює.Smile

Тож, спробуємо створити мінімалістичний записник власноруч.

Все, що треба зробити аби досягти мети – це відкрити браузер і написати у адресному рядку ось таке:

data:text/html, <html contenteditable>

У чому полягає сенс написаного, вважаю, зрозуміло без додаткових пояснень – просто перекладіть з англійської.Smile Писати подібні речі у Internet Explorer я не пробував, проте колеги кажуть, що для нього це задача, на жаль, непосильна.Sad smile Результат виглядає таким чином:

image

Зверніть увагу – ви можете навіть використовувати різні накреслення шрифтів – напівжирний, курсивний і підкреслений текст! Як саме? Знайомими з Word’у клавіатурними акордами Ctrl+I, Ctrl+B і Ctrl+U. А зберегти написане можна – так, я розумію, що ви всі вже здогадались – за допомогою Ctrl+S!

Звичайно ж, ви можете винести це “посилання” на панель закладинок і надалі викликати такий саморобний нотатник одним кліком мишею – зверніть увагу на другий зліва букмарклет на моєму попередньому скріншоті! Аби зробити це, слід натиснути Ctrl+D або просто перетягти посилання з адресного рядка на панель закладинок.

А для тих, хто хоче особливої краси, якийсь невідомий, але талановитийSmile чолов’яга залишив на PasteBin вдосконалений варіант букмарклету, який зображає у браузері розлінований папір учнівського зошита, що створює відчуття паперових нотаток.

Аби скористатись ним, треба перейти за посиланням і зкопіювати вміст поля RAW Paste Data. Тепер треба лише вставити вміст буферу обміну у адресний рядок браузера – і можна насолоджуватись результатом:

image 

Чудово, чи не так?

Це “посилання” вже однозначно слід додати на панель закладинок, аби не копіювати його постійно з PasteBin у адресний рядок.Smile

Що ж, наразі на цьому все. Якщо ж вам хочеться дізнатись більше про те як саме працює трюк, описаний вище, зверніться до оригіналу.

До зустрічі за тиждень!

P.S. А наступного тижня я планую розповісти вам про мою нову електронну іграшку для фітнесуSmile

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Коментарів: 2 »

 
  • Опять же, зачем делать из браузера средство для ведения заметок? Ну опять же, взять тот же Microsoft OneNote из пакета офиса, ну или бесплатный OneNote для Windows 8, запинить справа или слева на экран и вести заметки. Это более рациональное использование программного приложения, на мой взгляд

    • Я согласен насчет рациональности.
      Сам я тоже, для ежедневных заметок использую либо Evernote, либо (если заметка касается какого-либо конкретного вида деятельности) Google Tasks.

      В статье же я писал о том, что блокнот из браузера – это скорее интересный эксперимент в стиле “сделай сам” , для тех, кому хочется поковыряться под капотом.:-)

      С другой стороны, для большинства пользователей браузер – основное, наиболее используемое и постоянно открытое приложение…

 

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL