Тренуємось за розкладом

Доброго вечора, друзі!

Я вже не раз писав на теми фітнесу та програмних засобів, які я використовую під час своїх тренувань.  Завдяки підвищенню інтенсивності навантажень, за період, менший ніж рік, я схуднув на 15 кг, значно покращив свої силові показники, і знову почав носити улюблений (але донедавна замалий) одяг п’ятирічної давності.:-)

І хоч дружина весь час говорить, що боїться аби я не помер на турніку:-), я весь час шукаю нові методи тренувань, нові вправи, програми і методики. Тож кілька місяців тому я захопився ідеєю інтервального тренінгу. Детальніше про інтервальний або “тюремний” тренінг або, якщо правильно, табата чи HIIT, можна почитати у Вікіпедії.

do-your-tabatas

Для інтервального тренінгу потрібен таймер, і не простий, а спеціальний:-) Тож сьогодні я розповім вам про програмне забезпечення, яке я перебрав поки знайшов для себе оптимальний варіант.

Зазвичай на відео про табата люди використовують таймери від Gymboss. Придбати їх в Україні – не проблема. Однак, навіщо купувати простий пристрій, якщо у вас є смартфон або планшет, які здатні виконувати набагато складніші речі?

На телефоні (NOKIA C7-00) я використовую чудовий інтервальний таймер Round Timer X Lite. Програма досить проста, але її можливостей цілком вистачає для того, аби протягом дня я міг кілька разів виконати комплекс ізометричних вправ для пресу – 5 кіл по 30 секунд з відпочинком між ними по 10 секунд.

X-Lite

Однак, для складніших вранішніх і вечірніх тренувань, які складаються з різних вправ різної тривалості, мені потрібен функціональніший інструмент. Тож я почав шукати відповідне ПЗ для мого Android-планшету.

Перша ж знайдена мною програма – HIIT Interval Training TimerAD повністю покривала мої потреби, однак для планшету не підійшла, оскільки не мала ланшафтного представлення – працювала лише у вертикальному – портретному режимі.:-( А жаль – програма мені дійсно сподобалась, оскільки крім відліку часу могла вести історію тренувань, мала систему винагород, підтримувала імпорт-експорт тренувань і завантаження їх до Інтернету аби поділитись з друзями. А найголовніше – це можливість запрограмувати комбінований тренінг – саме те, що мені треба – з різною тривалість різних вправ.

HIIT

Для телефону це був би ідеальний варіант…

Наступний претендент на роль мого ідеального таймеру – Seconds Interval Timer Free. Це дійсно один з кращих варіантів для мобільних пристроїв, однак – знову ж таки в першу чергу для телефонів!:-(

Seconds

Далі я спробував Workout Timer (free) і ця програма надовго стала моїм фаворитом. Інтерфейс її на відміну, від попередніх таймерів, красою не сяє, однак все працює і робить саме те що треба.:-)

Your

Однак, душа потребує краси:-), тож я продовжував пошуки і не так давно натрапив на Impetus Interval Timer. В ньому є весь потрібний мені функціонал, та ще й у привабливій обгортці!:-)

Impetus

Тож на ньому я поки що й зупинився:-)

До речі, якщо ви не хочете нічого встановлювати на свої пристрої, існує також велика кількість онлайнових тамерів для інтервальних тренувань – знайти їх можна, наприклад, тут (до речі, на цьому сайті є також купа відео і музики відповідної тематики), тут (є версія для Android і iPhone), тут або ось тут.

Online-Timer01Ну ось, власне, і все. До зустрічі за тиждень! Вдалих вам тренувань!

P.S. І не забудьте натиснути на картинку на початку статті – там є посилання на сайт, присвячений інтервальній методиці тренувань!:-)

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

1 коментар »

 
 

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL